Véronique De Kock te gast in Schone Vrouwen-podcast


Véronique De Kock (46), presentatrice, model en wekelijkse Verrader-jager, maar voornamelijk zowat de bekendste Miss België ooit, is niet meer dezelfde Véro als toen in 1995. Zo zegt ze zelf aan tafel bij Caroline Rigo en Cynthia Reekmans in de gloednieuwe aflevering van de RiGorgeous-podcast Schone Vrouwen. In ruim een half uur vertelt ze over haar tijd in de spotlights, maar ook over haar huidige kijk op het leven nu die schijnwerpers weg zijn. Eentje met meer jaren ervaring op de teller, met kinderen en vooral met een bepaalde rust. De botox, hairextensions en fillers zijn allang verdwenen en maakten plaats voor een fantastische man, twee prachtige zonen en hier en daar een rimpeltje of grijs haar. En dat is oké. Als 40’er en influencer toont ze zichzelf natuurlijker en echter dan ooit tevoren. De volledige aflevering is nu te beluisteren via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen

In Vlaanderen is Véronique De Kock na jaren nog steeds het boegbeeld voor schoonheid. Dat merkt ze zelf vaak aan de vele Instagram-berichten van vrouwen rond de 40. Een echte influencer, al is dat vrij natuurlijk ontstaan, want veel beautygeheimen heeft ze eigenlijk niet. Tot verbazing van de hosts Caroline Rigo en Cynthia Reekmans, vertelt Véronique als centrale gast in de nieuwe aflevering van Schone Vrouwen over haar zeer basic make-uptas en schoonheidsrituelen, en concluderen de dames dat goede genen de doorslaggevende factor zijn. Natuurlijk is uiterlijk voor de Antwerpse media-figuur enorm belangrijk: 

Toen ik 40 werd, had ik last met de veranderingen van mijn huid. Ik leef natuurlijk van mijn uiterlijk. Nu ben ik 46 en kan ik het relativeren. Ik doe niet meer aan botox of fillers. Ik denk dan ‘een rimpel meer of minder, laat maar komen’. Het hoort erbij. Mijn haar is ook volledig natuurlijk nu, geen extentions meer. Hetzelfde verhaal hier: been there, done that. Alhoewel ik voor het eerst met een bang hartje naar de kapper ging, ik had namelijk grijze haren ontdekt. Het hoort erbij, maar dat vind ik minder leuk aan verouderen.” 

Als je aan deze schone vrouw vraagt zichzelf te beschrijven, klinkt het als volgt: 

Een zekere, rustige mama die over lijken gaat voor haar gezin en geniet van simpelere dingen.” Maar ook dat was ooit anders. “Ik hoop dat ik een andere Véro ben dan toen ik Miss België was. Ik was 18 jaar en heel onzeker. Ik moest een zeker zelfvertrouwen en standvastigheid uitstralen, maar die had ik toen helemaal niet. Het modellenwerk dat ik op mijn 15 jaar deed, was voor de fun. Ik vond het leuk om op een podium te staan, maar stond niet rechtstreeks in the picture. Mensen keken vooral naar de kleren. Als Miss is dat anders. Dat was even slikken in het begin. Moest ik het opnieuw mogen doen, ik zou minstens 5 jaar langer wachten. 18 jaar is eigenlijk te jong, je kent nog amper iets van de wereld. Het is wel de perfecte leerschool. Met heel veel vallen en opstaan, heel veel foute mensen. Dan is het geluk hebben dat er iemand je toch enigszins beschermt. Bij mij waren dat mijn ouders”, klinkt het bij de ex-Miss België van 1995. 

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie