Op weg naar de Miss België-kroon?: Jill Van Osselt (19, Beigem)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland. Meer dan 60 jonge vrouwen zijn nog in de running voor het kroontje van ’s lands mooiste. Eén van hen is de 19-jarige Jill Van Osselt uit Beigem. Is deze Brabantse blondine op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Mijn belangrijkste drijfveer om aan deze wedstrijd deel te nemen is het persoonlijk groeiproces. Door alle activiteiten die men rond een Miss België-deelname moet doen, stap je uit de persoonlijke comfortzone. Hierdoor win je zienderogen aan zelfvertrouwen’, vangt Jill het gesprek aan. ‘Toen ik de inschrijvingslink tegenkwam, heb ik geen seconde geaarzeld.  This is my moment. Want anders zou ik nooit de stap in deze richting gezet hebben.  Voor mezelf had ik nooit verwacht dat ik een plekje in de Nationale Preselecties zou bemachtigen. Vroeger was ik omwille van mijn ondergewicht best wel een onzeker meisje. Hierdoor heb ik me gedurende een lange tijd slecht in mijn vel gevoeld. Door dit traject ben ik als jonge vrouw steviger in mijn schoenen gaan staan. Ik focus niet meer op de slechte dingen. Voor mezelf weet ik maar al te goed wat ik graag wil bereiken. Daarvoor luister ik vooral naar mijn eigen hart. Ik ga er voor de volle 100% voor. Wanneer dit mij een finaleticket voor Miss België zou opleveren, is dat pure magie. Vlak na mijn school ben ik gaan werken in de supermarkt. Ik had geld nodig om het onderhoud van mijn paardje te betalen.  Je kan wel stellen dat ik een grote dierenvriend ben. Maar ondertussen ben ik wel gestart met de opleiding van hondentrimmer. Mijn passie zit echt wel in de dierenwereld. Thuis hebben 2 katten, 1 paard en 5 cavia’s … Qua dieren begint dat al te tellen (lacht).’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie