Jo Hens: ‘Mijn rol in Tot Altijd wordt er ééntje om mijn tanden in te zetten.’


De cast van de AuFond Producties-voorstelling ‘Tot Altijd’ werd onlangs aan de pers voorgesteld. Deze muziektheaterbewerking van de Nic Balthazarfilm belooft nu al een voorstelling te worden waarbij het publiek het niet droog zal houden. Hoofdrolspeler van dienst wordt Familie-acteur Jo Hens. Hij zal de rol van Mario Verstraete op zich nemen.  ‘Mijn rol als Mario Verstraete in Tot Altijd wordt zeker eentje om mijn tanden in te zetten. Het is compleet anders dan al de andere dingen, die ik tot nu toe heb gedaan. Het zal een heel interessant project en traject worden. Ik heb de film van Nic Balthazar onlangs nog een keertje bekeken. Het personage van Mario Verstraete zat vol levenslust. Zijn strijd om zelf te beslissen wanneer hij zou sterven was impressionant om te zien. Het verhaal gaat over een ode aan het leven en het recht op waardig sterven. Op het moment van afscheid keek hij alleen maar uit naar de dood. Dat is net de mooie dualiteit in het verhaal.’

Van film tot theater
Toch kijkt Jo met een eigen blik naar hoe men op het theater zal brengen.  ‘Akkoord, het is al gespeeld op filmvlak. Maar we gaan onze eigen draai aan het verhaal geven. Ons doel is om het te vertellen op onze eigen manier. Zeker in het theater is dat broodnodig. Ook op muzikaal vlak zullen we van ons laten horen. Er zijn plannen om iets muzikaals uit te brengen. Dat zal niet onder mijn eigen naam zijn. Maar eerder: de single ‘Tot Altijd’ van de voorstelling Tot Altijd. Dit om misverstanden te vermijden. Het is de eerste keer dat ik een rol zoals dit zal spelen. We zullen wel zien hoe het publiek zal reageren op een andere Jo Hens dan ze gewoon zijn. Hoedanook ben ik ontzettend benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.’

Meer info over de voorstelling: http://www.aufondproducties.be

Foto: AuFond Producties

Geef een reactie