Patrick Onzia: ‘Ruud De Ridder beschouw ik als mijn theatervader.’

Eén van de comebacks in het gloednieuwe seizoen is ongetwijfeld die van het Echt Antwaarps Teater. Begin april spelen ze Onze Piet is ne Kwiet in Play Zuid. Naast Ruud De Ridder, Nicole Laurent en Anke De Ridder staat ook Patrick Onzia mee op het podium. ‘Bij mij is dit een terugkeer naar het prille begin van mijn carrière. Ruud kent mij al vanaf mijn negentien-twintig jaar. Dat was een periode waar ik meer in het theater vertoefde dan thuis. Persoonlijk beschouw ik hem als mijn theatervader. Omdat ik geen acteerschool heb gevolgd, heb ik van hem de kneepjes van het vak geleerd (buiten zingen). Bij momenten was hij ontzettend streng. Ja, ik was soms heel erg kwaad op hem. Wanneer je ouder wordt, leer je dat relativeren. Nu pas besef ik wat ik van hem allemaal heb geleerd. Toen hij me opbelde om mee te werken aan deze productie, heb ik geen seconde getwijfeld. Voorlopig is dit een éénmalige terugkeer. Maar wat mij betreft, mag hier zeker een verlengstuk aan gebreid worden. Alleen ligt dat in handen van het publiek. Ik ben al heel blij dat hij terug aan het schrijven is. Dat is immers de Ruud, die ik ken.’

Meer info op: http://www.echtantwaarspteater.be

Foto: Echt Antwaarps Teater – Goele Bormans

Geef een reactie