Op weg naar de Miss België-kroon?: Liza-Roos Verbeeck (19, Itegem)


Eén ding is zeker. Het komende jaar is Liza-Roos Verbeeck uit Itegem regerend Miss Antwerpen 2024. Maar haar verhaal stopt nog niet. Eerst wachten haar nog de nationale preselecties. Want deze 19-jarige schone droomt van een finaleplek in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Is Liza-Roos op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst uit. ‘Enerzijds ben ik heel blij dat ik Miss Antwerpen ben geworden. Anderzijds stopt mijn verhaal natuurlijk niet. Ik ben ambitieus wat de Miss België-verkiezing betreft.  ZO werk ik er keihard voor om in de finale te komen. Ik ben elk weekend weg. Zo probeer ik bij alle activiteiten te zijn waarvoor ze me vragen. Gaande van workshops tot evenementen. Dus het is op dit moment heel erg druk. EN ja, een dag telt maar 24 uur (lacht).’

Subdoelen – hoofddoelen
Liza-Roos denkt heel veel na over haar Miss België-deelname. ‘Ik heb sub- en hoofddoelen’, verrast ze tijdens het babbeltje. ‘De weg naar een hoofddoel omvat vele subdoelen. En zo wil ik ook te werk gaan. De titel van Miss Antwerpen 2024 heb ik al op zak. Dat pakken ze me nooit meer af. Deze titel draag ik het voor leven mee. Maar ik besef ook dat deze maand de weg naar Miss België-finale echt zal bepaald worden. En dat ik dan mijn Miss Antwerpen-ervaring kan upgraden naar een level met een tricolore kantje.’

Prinses Liza-Roos
Het dringt beetje bij beetje bij Liza-Roos door dat ze de mooiste van de provincie Antwerpen is. ‘Ik beleef een kinderdroom. Aanvankelijk was ik niet echt geland en drong het nog niet tot mij door wat er allemaal was gebeurd. Ik voelde me toen echt een prinsesje.  Nu begint dat gevoel er meer en meer te komen. Met mijn titel als Miss Antwerpen heb ik ook een bepaalde verantwoordelijkheid naar de buitenwereld toe. Ik sta erop om die ook ten volle te nemen. Als model heb ik al vaak op een podium gestaan of catwalk gelopen. Maar het Miss-zijn omvat heel wat andere zaken dan het modellenwerk. Dat besef ik maar al te goed.’

Foto: Miss Belgium – Bjorn VR

Geef een reactie