Op weg naar de Miss België-kroon?: Lara Srithong (17, Ham)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie wordt de mooiste van heel Belgenland. Meer dan 200 jonge vrouwen begonnen dit jaar aan hun zoektocht naar ’s lands mooiste. Momenteel blijven er iets meer dan 60 in de running. Eén van hen is de 17-jarige kinesitherapiestudente Lara Srithong uit Ham  Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik beleefde tijdens de provinciale verkiezing een ware rollercoaster van emoties. Eerst kreeg ik te horen dat ik er niet bij was. Op dat moment kon ik de juiste gevoelens ook niet onder woorden brengen.  Toen ik bij mijn familie kwam, was ik vooral blij dat ik alles had mogen meemaken. Een paar minuten later werd ik terug op het podium geroepen. En toen kreeg ik het bericht te horen dat ik nog een ronde verder mocht. Het kwam toen over als een shock (lacht). Op dat moment heb ik een paar traantjes gelaten van blijdschap.’

Tweelingzus
Lara blijkt niet over één nacht ijs gegaan te zijn. ‘Samen met mijn tweelingzus deed ik vroeger fotoshoots voor merken. Dus ik was al actief in de modellenwereld. Ooit heb ik zelfs nog deelgenomen aan een modellenwedstrijd voor jonge kinderen. Dus de stap naar een Missverkiezing was redelijk snel gezet. Toen er achter kwam dat ik oud genoeg was om mijn kansen te wagen bij Miss België, heb ik me ook onmiddellijk ingeschreven. Deze keer neem ik niet deel aan de zijde van mijn zus. Ik waag mijn kansen nu alleen. En nu ik naar de nationale preselecties mag, heb ik er nog meer zin in. Zo wil ik maar al te graag mijn beste beentje voorzetten om toch dat finaleticket te bemachtigen. De combinatie tussen mijn leven als kotstudente en de Miss België-verkiezing kan je best als pittig omschrijven. Om mijn doelen te bereiken heb ik veel over.’

Zelfvertrouwen
Lara voelt dat haar deelname steeds harder begin te leven. ‘Ik krijg heel veel positieve reacties van mensen, die me al eventjes niet meer gesproken hebben. Ook krijg ik heel veel vragen over mijn deelname. Die extra aandacht maakt het wel leuk. Daarnaast heb ik heel wat nieuwe meisjes leren kennen. Het is een superleuk avontuur. Wie weet wat er nog allemaal op mijn pad zal komen.’

Foto: Collectie Lara Sritongh

Geef een reactie