Jessy: ‘Het gezicht van TMF for a Day-anthem Innocence’


25 jaar na de opstart bracht Pickx+ de legendarische muziekzender TMF voor één dag weer tot leven. In de Antwerpse Stadsfeestzaal werd een marathon live-uitzending opgenomen in de aanwezigheid van de gezichten van toen en heel wat artiesten die TMF uit de tijd van toen. Bij een grote terugkeer hoort natuurlijk een anthem.  En deze eer was weggelegd voor Jessy. ‘ In 1998 had ik mijn grote doorbraak met ‘Innocence’. Met de opkomst van TMF kregen we een gigantisch platform, waar we ook onze videoclips konden tonen. Onze liedjes kregen een constante ‘herhaling’ ofwel televisieloop. Hierdoor leerde het publiek het gezicht achter de groep kennen. Het liedje ‘Innocence’ was wel gekend. Alleen konden mensen er niet altijd een gezicht op kleven. Van het één kwam het ander. Nadien kon je naar De Muziekdoos, Tien om te Zien en ga zo maar verder.’

The Launch
De muziektijden zijn heel hard veranderd. ‘Ik heb destijds de launch van TMF meegemaakt. In die periode was de muziekindustrie een machine, die vooruit moest gaan’, knikt Jessy instemmend. ‘Wij hadden bijna elke maand een nieuwe single, waarmee we konden optreden. Maar bij TMF had je het gevoel dat je bij je familie op bezoek kwam. Ik heb heel fijne herinneringen aan de showcases en de TMF-awards. Samen met mijn danseressen heb ik enorm hard gewerkt aan eender welke choreografie, die ik daar heb getoond. Voor mij is TMF één brok nostalgie. Daarom is het een fijn weerzien met alle gezichten van toen (zowel front- als backstage). Voor éénder welke Vlaamse artiest zou het fijn zijn mocht er opnieuw een constante zijn in de muziekwereld. Tot op de dag van vandaag krijg ik nog steeds reacties op het verhaal van The McKenzie feat Jessy. Vraag me niet waarom Innocence zo groot werd en zelfs 25 jaar na datum nog altijd gedraaid wordt. De revival van de 90’es speelt hierin zeker een rol. Alleen geef ik wel toe dat de populariteit van het nummer nooit weg was.’

Engeland en Spanje
Toekomstgericht legt Jessy de lat heel hoog. ‘Ik treed nog steeds op in binnen- en buitenland. Naast Vlaanderen heb ik nog een grote fanbase in Spanje en Engeland. Ik zeg zeker geen ‘neen’ tegen nieuwe muziek. Maar ik leg de lat wel vrij hoog. Iedereen droomt er van om in de muziek iets te doen. Daarom moet voor mij het niveau wel kloppen. Ik ga geen samenwerkingen meer aan waarbij ik me niet goed bij voel of de lat niet hoog genoeg ligt.’

Foto: Pickx+ / Ymke Dirikx / House of Entertainment

 

Geef een reactie