Maarten Bosmans: ‘Ik ben terug bij de club.’

Van een terugkeer gesproken. Maarten Bosmans kwam, zag en overwon in een rolstoel de première van Zo Mooi Zo Blond. Op anderhalve voet was hij tijdens deze AuFond Producties-voorstelling ceremoniemeester / campinguitbater Sylvain van dienst. Na heel wat medisch leed lijkt er licht aan het einde van de tunnel. Want voorzichtig heeft hij al zijn eerste stapjes terug gezet. Een zielsgelukkige Maarten stond de pers na de première te woord. ‘Er zit een blije mens voor jou. Ik heb mij dood geamuseerd. Het gevoel om terug voor een publiek te staan valt niet onder de woorden te vatten. Tijdens het stuk ben ik diegene, die voortdurend de vierde wand doorbreekt. Dat is enorm leuk om te doen. Als er iets misloopt tijdens Zo Mooi Zo Blond, kan ik het stil leggen en er voor zorgen dat niemand er over maalt. Het is toch fijn dat het op deze manier terug kan. De voorbereiding viel als kort en krachtig te omschrijven. Niet alleen om het stuk klaar te krijgen, maar ook omdat ik zelf in die rolstoel zat. De mens ‘Maarten’ moest naast het acteren ook het gevoel van ‘beperking’ overwinnen. Maar dat mag ik nu volledig opzij leggen. Het publiek aanvaardt mijn rol na enkele voorstellingen volledig. Het spelen tijdens Zo Mooi Zo Blond was een vorm van ontlading na alles wat er allemaal is gebeurd rond mijn voet. Ik ben terug bij de club. En dat doet heel veel deugd …’

Meer info over Zo Mooi Zo Blond: http://www.aufondproducties.be

Foto: AuFond Producties – Steven Hendrikx

Geef een reactie