De missie van Miss Fashion-finaliste Tilly Maes: ‘Hoogsensitiviteit in de kijker zetten.’


Ook de kandidaten van Miss Fashion zijn volop aan hun promotiecampagne bezig. Eén van hen is Tilly Maes. Tilly kan je met een gerust hart omschrijven als een jonge dame met een missie.  ‘ Met mijn deelname aan Miss Fashion wil ik hoogsensitiviteit in de kijker zetten. Door de aandacht, die er rond mijn persoon nu is, kan ik mijn verhaal aan de buitenwereld kwijt. Binnenkort heb ik ook een gesprekje met Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende om de te kijken hoe me in Oostende Stad de situatie voor mensen met ADHD en autisme kan verbeteren. Hoe ze een plekje kunnen ontwikkelen om te kunnen ontstressen uit de drukte van de stad. Dus op dat vlak kan je wel stellen dat ik een Miss met een grote missie ben. Hoogsensitiviteit is iets waar veel jongeren mee kampen. Er mogen wel veranderingen op dat vlak gerealiseerd worden. Hiervoor alleen al wil ik met plezier de rol van ambassadrice op mij nemen. Naar mijn gevoel kan men bijvoorbeeld in de bibliotheek van Oostende een  plek ontwikkelen waar mensen tot rust kunnen komen. Deze is niet ver van het centrum gelegen.’

Een speciaal persoontje
Tilly omschrijft zichzelf als een speciaal persoontje. ‘Als klein meisje droomde ik er van om model te worden. Maar ik ben heel lang gepest geweest. (Van de derde kleuterklas tot het zesde middelbaar). Nu kan ik met mijn deelname aan een weg zoals Miss Fashion zoals Miss Fashion tonen dat ik mijn eigen weg aan het vinden ben. Ik ben geen meisje-meisje. Ik ben een speciaal persoontje. Zo ben ik heel sportief en ga ik geen obstacle run uit de weg. Met een top 5-plek bij Miss Fashion kan ik werkelijk iets betekenen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.’

Foto: Collectie Tilly Maes

Geef een reactie