Mercedes Allaerts: ‘Dankzij mijn papa kreeg ik de liefde voor het thaiboksen mee.’


De 20-jarige Vilvoordse Mercedes Allaerts is wat je noemt Misskandidate, die niet over zich heen laat gaan. Zeker wanneer je naar haar hobby thaiboksen kijkt. Maar dat weerhoudt haar er niet van om haar kansen te wagen bij Miss Grace Benelux. ‘Ik ben vroeger gepest geweest. Omdat bij Miss Grace Benelux bodypositivity centraal staat, leek het me de uitgelezen kans om aan mensen te laten zien dat ik er meer dan ooit sta. Ja, ik ben trots op wie ik nu ben. En ik hoop dat ik met mijn deelname mensen kan inspireren om dat zelf ook te zijn. Iedereen in deze wedstrijd hoopt zo ver mogelijk te raken. Van winnen droomt elke kandidate.’ 

Sportieve Mercedes
Mercedes is een sportieve jonge vrouw. ‘Ik heb vroeger nog aan competitiezwemmen gedaan. Maar daarmee ben ik gestopt omdat ik te veel moest trainen. Mijn papa leerde me kennis maken met thaiboksen. Een sport, waar hij zelf vroeger wedstrijden voor deed. Hij coacht me hierin. Met mijn keuze voor het thaiboksen bewijs ik zeker dat ik geen katje ben om zonder handschoen aan te pakken (lacht). En ik doe mijn sport heel graag. ZO probeer ik toch een vijftal keer in de week naar de fitness te gaan.’    

Foto: collectie Mercedes Allaerts

Geef een reactie