Faith Vanlandeghem: ‘Miss Grace Benelux: het lichtpuntje in mijn leven.’


De 19-jarige studente dierenzorg Faith Vanlandeghem uit Kortrijk is één van de finalisten bij Miss Grace Benelux. Een wedstrijd waar bodypositivity helemaal voorop wordt gesteld. ‘De drijfveer achter mijn deelname is dat ik graag een voorbeeldfiguur wil zijn voor jonge meisjes. Je leeft maar één keer. Er is niets mis mee om je dromen niet na te streven. Waarom zou je in je schulp blijven en er niet voor durven te gaan. Daarom laat ik mij met plezier in deze wedstrijd horen. Centraal bij Miss Grace Benelux staat bodypositivity. Gedurende Miss Grace Benelux worden de kandidaten allemaal zelfzekerder.  Deze wedstrijd illustreert een voorbeeldvisie, die de wereld nodig heft om een beetje beter te worden. Want samen zijn we sterk. Ik stel graag doelen in mijn leven. Dat zien mijn ouders ook. Ze stellen ook vast dat ik enorm hard bezig met Miss Grace Benelux. Deze wedstrijd is het lichtpuntje in mijn leven. Wanneer ik een doel instel, lukt dat allemaal wel. Ik wil me graag horen naar de jonge meisjes toe. Vorig jaar heb ik zelf een moeilijke periode achter de rug. Dan is het leuk dat er iemand is, die naar jou wil luisteren. Mijn deur staat altijd open.’

Foto: Stefaan Bogaerts

Geef een reactie