Een Italiaanse droom voor Kelsey Van Laer

Voor de regerende Miss Elegance Kelsey Van Laer beloven het spannende tijden te worden. In september vertrekt ze immers richting het Italiaanse Puglia om haar kansen te verdedigen tijdens een internationale verkiezing. Meer bepaald: Miss Progress International. ‘De datum van afreis komt steeds dichterbij. En dat zorgt voor de nodige kriebeltjes in de buik. Op 15 september vertrek ik richting Italië. Op 23 september is de finale en op 25 september keer ik terug naar België. Momenteel overheersen de kriebeltjes in de buik voor het onbekende. Tenslotte weet ik niet wie ik allemaal zal ontmoeten en wat ik allemaal zal meemaken. Dus ja, alles komt dichterbij en ik ben serieus aan het aftellen naar de datum van afreis. Maar ik kan mij voor de volle 100% bezighouden met mijn voorbereiding. Wanneer je de kans krijgt om aan een internationale verkiezing deel te nemen, mag je niet over één nacht ijs gaan. Elk land kreeg immers een waarover ze mogen praten. Voor België viel de keuze op mensenrechten. En mits ons land op dat vlak goed scoort, was het wel een serieuze uitdaging om hier de juiste insteek voor te vinden. Maar dit is me toch mooi gelukt. Wanneer je de kans krijgt om aan een internationale wedstrijd deel te nemen, moet je er ook voor de volle 100% voor durven gaan. En ja, daar hoort een stevige voorbereiding bij’.

Gordijnen
In het dagelijkse leven is Kelsey professioneel actief in de wereld van ‘vloeren en gordijnen’ ‘Dankzij mijn job heb ik alvast een goede babbel. Dat komt mij in deze wereld heel goed van pas. Ik heb zeker geen schrik om met mensen te spreken. Op dit moment ben ik de regerende Miss Elegance. En tijdens dit traject heb ik mezelf vooral hard leren kennen (en ontdekken). Omschrijf het maar als een persoonlijk leerproces dat je mag ondergaan. Ik ben op dit moment nog maar 25 jaar. Ik ben nog jong en ik moet het nu ook doen. Heel mijn missenavontuur gaf me een bepaalde positieve ingesteldheid in het leven, die ze me nooit meer zullen afnemen. Het voordeel aan een organisatie als Miss Elegance is dat ze niet kijken naar de lengte, de grootte of de maten van een kandidate. Ze stellen het persoonlijk leerproces centraal. En daar kan ik alleen maar heel blij om zijn.’

Een nieuw begin
Enkele maanden geleden werden de 7 nieuwe finalisten voorgesteld van de nieuwe campagne van Miss Elegance. ‘Aan alles is er een begin en een einde. Je potentiële opvolgsters zien maakt het nabije afscheid enorm realistisch. Maar ik besef ook dat dit verhaal voor mij ooit ophoudt. Maar ik zie het zeker niet als een einde, maar veel meer als een nieuw begin.’

Foto: Mike Mahieu

Geef een reactie