Op weg naar de Miss België-kroon?: Marie Rousseaux (22, Antwerpen)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge dames wagen momenteel hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Allemaal hebben stuk voor het stuk het doel om regerend Miss België Emilie Vansteenkiste op te volgen. Eén van hen is de 22-jarige Marie Rousseaux uit Antwerpen. ‘In het dagelijkse leven doe ik aan event-modellenwerk. Een vriendin van mij had enkele jaren geleden aan Miss België deelgenomen. Ze bracht me op het idee om ook de nodige stappen in de richting te zetten. Omdat ik niet over één nacht ijs ga, ben ik me daarin gaan verdiepen. Mezelf de vraag gesteld: wat Miss België eigenlijk is? Wat een Missverkiezing inhoudt?
Voor mezelf kwam ik dan tot de conclusie dat het wel iets voor mij was. Ik hoop met mijn deelname aan deze wedstrijd vooral mijn netwerk te kunnen uitbreiden. Bovendien zie ik het als een kans om mezelf verder te ontwikkelen. Ik droom er van om in de eventsector een mooie carrière uit te bouwen. En ik hoop dat Miss België een mooie springplank hiervoor kan zijn.’

Psychologie
Marie studeert momenteel bedrijfspsychologie. ‘Ik ga naar mijn tweede jaar toe. Wanneer ik ergens aan begin, is mijn commitment heel erg groot. Dan wil ik er voor de volledige 100% voor gaan.  Winnen zou heel mooi zijn. Maar het persoonlijk groeiproces in deze wedstrijd is immens veel waard.. Als kandidate moet je grenzen verleggen. Dat spreekt me bijzonder hard aan.  Ik heb een psychologisch kantje in mij. Analyseren is iets wat ik enorm graag doe. Al langer dan vandaag ben ik gefascineerd dor de mentale kracht van een mens. Hoe gedragen mensen zich in een groep? Deze vraag alleen al blijft een fascinerende materie. Zeker in een verhaal zoals Miss Antwerpen en Miss België.’

Creatieve ziel
Marie is wat je noemt een creatieve ziel. ‘Ik was altijd al een creatieve ziel. Zo heb ik 2 jaar kunstonderwijs gevolgd in het secundair onderwijs. Ik kan de schoonheid in iets enorm hard appreciëren. Gaande van kunst, theater en muziek. Ook mode is een gegeven dat mij mateloos fascineert. Ik heb heel mijn jeugd tussen de kleren en de schoenen doorgebracht. ‘Mijn grootouders hadden een schoenenwinkel in Gent. Ze hebben zelfs ooit Miss België gesponsord. Mijn vader is vertegenwoordig van schoenen en kledingmerken. Natuurlijk valt de appel dan niet ver van de boom. Zelf kleren ontwerpen staat nu nog niet op mijn agenda. Maar zeg natuurlijk: nooit nooit.

Foto: collectie Marie Rousseaux

Geef een reactie