Het Miss Fashion-gevoel van Laura Romero

De 21-jarige Laura Romero uit Heusden-Zolder is momenteel één van de Miss Fashionfinalisten. Deze Limburgse fashionista heeft een duidelijk doel voor ogen. Zelfs autisme houdt haar niet tegen om haar kansen te verdedigen in deze wedstrijden. ‘Met mijn deelname aan Miss Fashion wil ik proberen om mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Zeker omdat ik autisme heb, is het mijn doel om aan de buitenwereld te tonen dat mensen met een beperking ook aan een Missverkiezing kunnen deelnemen’, vertelt Laura. ‘Ik stap hier serieus uit mijn comfortzone. Maar wanneer je telkens weer nieuwe uitdagingen ontdekt, verleg je je persoonlijke grenzen. Bijvoorbeeld: vloggen is nu meteen niet iets wat ik elke dag zou doen. Door het te doen verleg je telkens je grenzen. Weet je … er heerst nog een groot taboe rond autisme. Dat merkte ik tijdens mijn secundair onderwijs. Ik zat tijdens het humaniora op een ietwat specialere school. Dat ‘speciale karakter’ kregen we ook regelmatig te horen. In feite zou dit niet mogen. Ik ben een mens van vlees en bloed zoals iedereen. Hier mag de buitenwereld meer dan ooit ontdekken wie de echte Laura Romero is.’ 

Miss Fashion
In een wereld vol Missverkiezingen viel de keuze van Laura op Miss Fashion. ‘Ik heb via Instagram verschillende posts gezien van vriendinnen, die ooit aan Miss Fashion deelnamen. Daaruit bleek al heel snel dat het een andere verkiezing was dan anderen. Er zijn mooie prijzen te verdienen en eventueel ook nog een buitenlandse verkiezing. De hele top 5 wordt ook na de finale compleet betrokken bij het verdere verloop. Het familialere karakter sprak me hiervan enorm hard aan.’

Foto: Fonsy Schoeters

Geef een reactie