Op weg naar de Miss België-kroon?: Liza-Roos Verbeeck (19, Itegem)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het land? Sinds kort bewandelen meer den 200 jonge dames het pad richting Miss Belgie-kroon? Eén van hen is de 19-jarige studente kleuteronderwijs Liza-Roos Verbeeck uit Itegem. Volgt zij Emilie Vansteenkiste op? Is Liza-Roos op weg naar het Miss Belgie-kroontje. De toekomst wijst het uit. ‘Je moet weten dat ik al vanaf mijn dertien jaar actief ben in het wereldje van fotoshoots en modellenwerk. Deelnemen aan Miss België stond al vanaf ik een klein meisje was op mijn to do-list. Alleen was ik te onzeker om zelf de stap te zetten. Toen ik met mijn vriend op restaurant zat voor een etentje, sprak een vrouw mij aan of ik niet geïnteresseerd was om mijn kans te wagen. Dat gesprek heeft me een beetje aan het denken gezet. En kijk … nu sta ik hier. Met mijn deelname wil ik graag een voorbeeld zijn voor jonge onzekere meisjes. Omdat ik dat zelf ooit ook was. Ik voelde me altijd onzeker toen ik voor een grote groep mensen moest staan. Zelfs nu nog blijft het spannend om te doen. Beetje bij beetje begin ik de charmes er van te ontdekken. Maar al te graag wil ik de boodschap verkondigen dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier. 

Muzikale kleuterjuf met missenambitie
In het dagelijkse leven heeft Liza-Roos een grote passie voor kleuters en muziek. ‘Ik zit in mijn 1e jaar kleuteronderwijs in Thomas More Vorselaar. Toen ik zelf nog een jong meisje was, ging ik altijd met veel plezier de jongste kleuters helpen om bijvoorbeeld mee hun jasje aan te doen. Ik wist al heel snel dat ik hiervan mijn beroep wou maken. Dat werd later ook bevestigd door mijn juffen in het secundair onderwijs dat ik deze weg moest inslaan.  Ik ben van vele markten thuis. Want naast mijn grote liefde voor kleuters speel ik nog piano, heb ik toneelschool gedaan en ooit nog viool gespeeld. Ik heb eveneens van mijn zes jaar tot vorig jaar ballet gedanst. En daar heb ik zelfs een diploma van. Dus ja, je mag me gerust een muzikale/dansende kleuterjuf met missenambitie noemen.’

Foto: Danny De Cock

Geef een reactie