Op weg naar de Miss België-kroon?: Lotte Allemand (26, Ekeren)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het Belgenland? Meer dan 200 jonge dames wagen om hun kans om de opvolgster van Emilie Vansteenkiste te worden. Eén van hen is de 26-jarige Lotte Allemand uit Ekeren.  Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ongeveer drie jaar geleden ben ik ten gevolge van een medische fout bijna gestorven aan een appendicitis. Mijn leven hing toen aan een zijden draadje. Twee maanden lang heb ik in het ziekenhuis verbleven en ik ben toen drie keer geopereerd geweest. Vanaf toen ben ik het leven door een andere bril gaan bekijken. Lotte 2.0 werd geboren. Op zulke nulpunten in je leen besef je dat het sneller voorbij kan zijn dan verwacht. Daarom wil ik al mijn kansen grijpen die ook op mijn pad komen. Daarom is het dit jaar ook mijn jaar. Dit jaar is het ‘mijn jaar’. Ik heb de laatste leeftijd bereikt waarop ik mij kon inschrijven. Mits ik op mijn veertigste geen spijt wil heb over dingen, die ik nooit heb gedaan, heb ik de sprong gewaagd. Ik wil van dit avontuur proeven, net zoals ik de rest van mijn leven wil proeven.’

De stillere
Lotte doorstond qua persoonlijkheid een stevige evolutie.  ‘Ik was vroeger altijd de stillere, de onzekere van de groep’, gaat Lotte verder. ‘Vroeger zou ik bijvoorbeeld nooit op een podium stappen. Dus het idee om de sprong naar Miss Antwerpen en Miss België te maken zal zeker in mijn hoofd. Ik cijferde me ook heel hard weg voor andere mensen. Maar van het één komt duidelijk het ander. Ja, ik ben ambitieus in dit traject. En ja, ik zou graag alles meemaken tot het einde. Toch moet ik zien waar het schip strandt en met de voeten op de grond blijven.’

Papa’s quote
Toch bleek het in de sterren te staan dat Lotte ooit zou deelnemen aan Miss België. ‘Toen ik pas geboren was, kwam mijn oma me bezoeken. De eerste woorden van mijn papa tegen haar over mij waren: ‘Kijk eens, ons nieuwe Miss België. Er is ondertussen veel gebeurd. Mijn papa is vier jaar geleden overleden. En ik heb pas later dit verhaal gehoord. Dus wie weet wat er mij allemaal te wachten staat.’

Foto: Collectie Lotte Allemand

Geef een reactie