KLJ Lier Zuid viert 35e verjaardag met bomvolle zomer


KLJ-afdeling Lier Zuid wordt dit jaar 35. Ter gelegenheid blikken de oprichter samen met de huidige KLJ-leden terug op hoe het allemaal ooit begon. Echter doet het hen allen deugd dat nog vele mooie tradities tot op vandaag behouden zijn. Als een jeugdbeweging 35 jaar bestaat, moet dit ook gevierd worden. Het eerste weekend van augustus staat dan ook volledig in het teken van het jubileum van KLJ Lier Zuid.

Ooit begon het als een kleine vriendengroep voor jongeren van ‘landelijk Lier’ maar nu, 35 jaar na de oprichting, is jeugdbeweging KLJ Lier Zuid meer dan een vaste waarde geworden binnen de jeugdwerking van Lier en omstreken. “Onze zomerwerking, activiteitenaanbod en sterk familiale sfeer onderscheidt onze jeugdbeweging van de rest. Het zijn elementen die na zovele jaren nog steeds centraal staan”, zo zegt Maarten Van Looveren van KLJ Lier Zuid. “Dit willen we graag tonen tijdens ons 3-daags feestweekend begin augustus.” Ook oprichter Geert Hellemans, zal van de partij zijn tijdens . “In een jeugdbeweging leer je samenleven, verantwoordelijkheid opnemen, organiseren, samen ruzie maken en ruzie oplossen” stelt hij. “Het is een ongelooflijke leerschool voor het leven! Eigenlijk zou iedereen dat moeten gedaan hebben, zeker in deze tijden, nu velen hun ontspanning zich enkel voor het scherm afspeelt.” Jonge en minder jonge generaties zijn het met elkaar eens: KLJ Lier Zuid is niet hetzelfde als eender welke andere jeugdbeweging. “We werken met een eenvoudige leeftijdsindeling: -16 en +16-jarigen. Dit vormt 2 brede groepen waarmee we samen tal van toffe avonturen en activiteiten beleven. Ook kunnen leden actief lid blijven van KLJ nadat ze geen KLJ-leiding meer zijn of hoeven ze zelfs helemaal niet de stap naar leider/leidster te zetten. Dit zie je zelden bij andere jeugdbewegingen.” “We bieden als KLJ Lier Zuid ook een uitgebreide zomerwerking aan. Naast het jaarlijks kamp wordt er ook elk jaar deelgenomen aan sportfeesten. Een traditie die we met veel plezier en overgave blijven verderzetten. In een gemoedelijke, landelijke sfeer worden atletiekproven, volksdans, wimpelen, vendelen en piramidebouwen beoefend.” Als kers op de taart wordt naar jaarlijkse traditie het eerste weekend van augustus gereserveerd als het feestweekend van KLJ Lier Zuid.

De 35e jubileum-verjaardag van Lier Zuid wordt 3 dagen lang gevierd aan Tallaart in Lier: Vrijdag 4 augustus staat de befaamde Message Party op het programma. Het unieke concept met ‘message borden’ is zeker iets wat ook bij voorgaande generaties goed gekend is. Vele nieuwe vriendschappen en zelfs levenspartners zijn dankzij dit concept verder gegroeid.

Op zaterdag 5 augustus gaat het evenement van KLJ Lier Zuid verder. Dan is er een grootse barbecue à volonté en een bingoavond. Ook dit evenement staat bij velen als vanouds met rode pen in de agenda aangestipt. Zo wandel je met een goed gevulde maag én een leuke prijs naar huis! Vooraf inschrijven is verplicht.

Zondag 6 augustus maakt tot slot het KLJ-feestweekend compleet. Dan staat er een zogenaamd sportfeest op de agenda. Dit is een Verschillende KLJ-afdelingen uit de hele provincie nemen het dan tegen elkaar op in disciplines als atletiek, touwtrekken, wimpelen, vendelen, en piramide bouwen. Dit evenement is gratis te bezoeken, in een gemoedelijke sfeer bij een hapje en een drankje. Feest je graag mee met ons, spreekt onze barbecue jou meer aan, of kom je liever op zondag vertoeven voor spel en plezier? Tickets voor de Message Party of inschrijven voor de barbecue kan via Facebook of via één de leden van KLJ Lier Zuid.

Ook de website van KLJ Lier Zuid kan je de historie achter deze fijne jeugdbeweging bekijken en navigeren naar de evenementen die ze organiseren. http://www.kljlierzuid.be  

Foto: KLJ Lier Zuid

Geef een reactie