Luc Verhoeven: ‘Als de dag van toen’


Deze zomer komt Het Achterland op de proppen met een oude bekende: Radio Minerva. Na het succes van Viva Minerva is er nu ‘the sequel’ Minerva Veur Altijd. Ook acteur Luc Verhoeven heeft deze zomer een blij weerzien met het podium van Het Fakkeltheater. ‘Naar een zomer met Radio Minerva kijk ik altijd met plezier uit’, vertelt Luc ons. ‘Ik heb het al een keertje mogen ervaren. Mits Jeroen dat nu een vervolg heeft geschreven ‘Minerva Veur Altijd’, stond ik te trappelen om mee te werken. Geloof me vrij: de mensen gaan zich kostelijk amuseren. De eerste productie was al een immens succes, zelfs groter dan verwacht. Nu wordt het zeker zo goed. De kracht is dat het allemaal heel menselijke en herkenbare figuren zijn. Het publiek herkent wel ieder van ons uit zijn of haar persoonlijke entourage of omgeving in dit verhaal. Rond de radio hangt er hier in Antwerpen een groot cultgehalte. De grootste radio met de kleinste studio, remember. In mijn wagen staat Minerva dikwijls op. Het geeft me ook een bepaalde rust in vergelijking met ander radiostations. Je hoort soms een plaat die je reflecteert naar je kindertijd. Een liedje waar je ouders vaak naar luisterde. Vaak geeft het een reflectie weer naar de dag/tijd van toen.’

Hans Peter Janssens
Met Hans Peter Janssens is er een opvallende nieuwkomer in de cast van Jeroen Maes. ‘Dat komt ongetwijfeld in orde’, lacht Luc. ‘Met het Brugs heb ik geen problemen. Mijn mama is afkomstig uit Brugge. Als hij in het Brugs zou praten, ga ik het verstaan. Voor mij wordt het deze zomer een Minervavakantie aan het Strand van Sint-Anneke. Zoals de Strangers het ooit zo mooi bezongen.’

Foto: Het Achterland / Sammy Van Hoyweghen

Geef een reactie