Eerste single en 3 extra concerten voor Hellmut Lotti Goes Metal


Dé verrassing tijdens de meest recente editie van Graspop Metal Meeting was ongetwijfeld het optreden van Helmut Lotti. Media en publiek geraken nog steeds niet uitgepraat over de wervelstorm die Helmut over het nietsvermoedende publiek in Dessel ontketende.
Op de festivalweide moest zowaar een alarmcode verstuurd worden naar alle aanwezigen om niet langer af te zakken naar de Metal Dome waar HELLMUT, het alter-ego van de Gentse alleskunner, zijn live-debuut zou maken. Alle monden vielen open. Het publiek was vanaf de eerste noten helemaal mee en de crowdsurfers waren niet te tellen. De media struikelden achteraf over de superlatieven en de immer kritische metalgemeenschap deed wat ze altijd doet: kwaliteit belonen en artiesten omarmen die het verdienen.

Met de eerste single ‘Still Loving You‘, origineel van de Duitse Scorpions, is Helmut helemaal klaar om een boeiend nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn lange carrière, dat hem ook nu weer bevestigt als één van de meeste veelzijdige en succesvolle Belgische artiesten van de afgelopen decennia!

Het optreden op die zonovergoten dag in juni bleek het startschot van een nieuw muzikaal hoofdstuk voor Helmut Lotti. Geen echte verrassing want hardrockmuziek maakt al heel lang een belangrijk deel uit van zijn muzikale leven. De bal ging een klein jaar geleden aan het rollen met de cover van ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden voor radio Willy die vriend en vijand met verstomming sloeg. Helmut bewees dat hij zich ook het metalgenre helemaal eigen kon maken. Niet zo heel anders dan wat hij in het verleden al deed met klassieke muziek, Latijnse ritmes, Afrikaanse traditionals of standards uit The Great American Songbook.
Helmut voelt zich als een vis in het water in het rijke repertoire van onder meer Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC en Guns N’Roses. Het eenmalige concert op Graspop Metal Meeting lijkt uit te groeien tot een heuse najaarstournee, waar vandaag nog 3 extra concerten aan worden toegevoegd. 
For those about to rock, HELLMUT is nog maar net begonnen! Hats off, Horns on, Rock on Hellmut 🤘

Foto: Kar.Ma Agency

Geef een reactie