Gwen Verhaeghe: ‘Alsof een engeltje mij een duwtje in de rug geeft.’

Studente Gwen Verhaeghe kan je op zijn minst een vrouw met een missie noemen. Amper één jaar na het overlijden van haar goede vriendin Celine neemt ze als eerbetoon aan haar deel aan Miss Elegance. ‘Sinds ons vijf jaar zaten we samen in de klas. Zij wou altijd graag een keertje haar kans wagen bij een Missverkiezing. Alleen vond ze zichzelf nooit goed genoeg. Door haar zelfbeeld en het pestgedrag dat in haar leven kwam, is dit fataal afgelopen. Eén jaar geleden ontnam ze zich van het leven in de nacht van 26 op 27 juni. Door mijn deelname probeer ik haar een mooi eerbetoon te geven dat ze haar plekje in deze wedstrijd wel had verdiend. Tijdens de inschrijvingsdag had de organisatie mij verteld van het tragische verhaal rond Amber Sol. Toen wist ik dat ik op de juiste plak zat. Heel het organiserend comité steunt me in mijn missie. Ze hebben hier ook al wat meegemaakt. Voor mij is dit een stap in het onbekende. Ik heb lang getwijfeld om zelf de sprong te wagen. Mijn vriend en mijn ouders hebben me een duwtje in de juiste richting gegeven. Ze wisten maar al te goed wat dit in mijn persoonlijk leven zou betekenen. Weet je … ik heb nog steeds een goed contact met haar ouders. Zo heb ik een berichtje naar haar vader gestuurd met mijn plan om hieraan te deelnemen. Ik kreeg als antwoord dat ze dit erg mooi zou vinden. Ik voel dat er nu een engel mij een duwtje in de rug geeft van: ‘Komaan, Gwen, doe het. Je ziet: mijn deelname is een verhaal met een knipoogje naar hierboven toe. Niet meer, niet minder … ‘

Foto : FotoPe

Geef een reactie