Carry Goossens: ‘Heel veel enthousiasme om een sequel rond Radio Minerva te spelen.’


Ongeveer zeven jaar na datum tekent de crew van Het Achterland rond Radio Minerva present voor de sequel ‘Minerva veur Altijd’. Ook Carry Goossens tekent opnieuw present bij de kleinste gezelligste radio van ’t Stad. ‘Ik vind het heel fijn dat ik zo veel jaar later terug in de arena van Radio Minerva mag stappen’, aldus Carry. ‘Ik had al het nodige dosis enthousiasme om de eerste Minerva van 2016 te hernemen. Maar dat steeg alleen nog maar toen Jeroen Maes er ons over sprak dat hij een sequel wou schrijven. En geloof me .. het uiteindelijke resultaat mag er wezen. Jeroens zijn pen en zijn gevoel voor comedy werden met de jaren alleen maar beter. De fond van dit stuk is dat alles een heel menselijk en volks karakter heeft. Radio Minerva is een Antwerps begrip. Ze weten waarvoor ze staan en welke nostalgie het in zich heeft. Ik ben blij dat er een vervolg komt. Bij Red Star Line werkte ik met 107 mensen op de scene. En nu mag ik terug iets kleins, iets heel herkenbaars maken. Dit alles samen met een ploeg, die elkaar door en door kent. Mooier bestaat er niet. Mijn rol bij Radio Minerva verandert niet. Marilou en ik spelen dezelfde personages als zeven jaar geleden. Ik blijf de onderdanige en zij de bazige. Een verhouding die ik niet voor de eerste keer speel (lacht). Vanuit die wetenschap vertrekken we. WE weten maar al te goed wat er van ons verwacht wordt. Alleen krijg ik er nu een neef bij in de persoon van Hans Peter Janssens. Een man, die uit een andere wereld komt. Maar op de lezing klikte het al heel goed. Het voordeel is dat hij in zijn eigen dialect (het Brugs) mag spreken. Dat geeft ongetwijfeld spetters op het podium.’

Meer info over de voorstelling kan je vinden op:
https://www.fakkeltheater.be/voorstellingen/minerva-veur-altijd?fbclid=IwAR2x3h9jbNyu3AJm2xT9WHCPxcxLxUWYR233qGE40RLxWIZQggGJcstzmpU

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie