Jan Van Dyke: ‘My life is on stage’.Een van de theaterverrassingen uit het voorjaar van 2023 is de aankondiging van Jan Van Dyke. De internationaal gelauwerde komiek start immers met zijn eigen productiehuis : ‘Jan Van Dyke Producties.’ Zijn eerste stuk ‘Paniek bij Madame Moustache’ is te zien vanaf eind april 2024 in het Fakkeltheater. ‘Het idee om een eigen gezelschap op te starten zat al lang in mijn hoofd’, vertelt Jan. ‘Maar ik was op zoek naar de juiste mensen, die me konden omringen. Ik ben nu 73 en ik heb enorm veel ideeën in mijn hoofd in het visueel komische op het theater. Stoppen is zeker nog niet aan de orde. My life is on stage. Dan moet je wel eens een sprong durven wagen.’

Marc Boon
Als regisseur nam Jan enigszins verrassend Marc Boon onder de arm. ‘Mijn goede vriend Sven De Ridder adviseerde me om het zelf te doen. Maar voor mijn eerste stuk neem ik dat risico niet. Ik zocht iemand die voor mij zit tijdens het repetitieproces en me ook kent. Het moet goed klikken tussen hem en mij. Alle beelden zitten immers in mijn hoofd. Ik heb het ontwikkeld. Wanneer een regisseur er zijn eigen zin mee doet, gaat dat wringen. Bij Marc weet ik dat hij me in heel het verhaal zal volgen.’

April 2024
April 2024 is een datum die in de agenda van Jan Van Dyke met rood omcirkeld staat. ‘Het gaat er snel zijn. Als alles goed meevalt, zal er wel een vervolg komen. Productieleider Bart Vandersmissen zei me al dat hij me niet wou pushen. Maar als ik verder wil, moet ik nu al met de toekomst bezig zijn. Het is not done om me nu enkel te focussen op april en daarna drie jaar wachten om dan met een tweede stuk op de proppen te komen.

Foto: Frenesia / Jan Van Dyke Producties

Een gedachte over “Jan Van Dyke: ‘My life is on stage’.

Geef een reactie