Jaak Lema: ‘De Pizzamoord is een geschenkje als regisseur.’


Midden mei is het in Antwerpse Theater Elckerylc weer tijd voor een whodunit om je als publiek in de zaal niet aan te verslikken. Deze keer mag je het woord ‘verslikken’ letterlijk nemen. Backstage Producties brengt de vijfde Assisen met De Pizzamoord. Regisseur Jaak Lema gaf tijdens de persvoorstelling de nodige tekst en uitleg. ‘Ook al spreekt het begrip ‘De Pizzamoord’ niet meteen tot de verbeelding. Scenarieel zit het verhaal bijzonder goed in elkaar. Frank Van Laecke en Peter Römer hebben een pareltje afgeleverd, die mij als regisseur ook genoeg geschenkjes geven om verder mee aan de slag te kunnen. Het moet immers voor het publiek duidelijk blijven waarom de beschuldigde daar zit en niet de getuige. Voor mij als regisseur brengt dat een interessant zoekwerk naar het hoe en waar we iets kunnen uitspelen zonder de nodige info te verklappen. De eerste keer lees je een script om te weten of ze het al dan niet gedaan hebben. De tweede keer ga je op zoek naar de geschenkjes die een schrijversduo daarin hebben verwerkt. Ik ben ontzettend fier op mijn cast. Zeker om met iemand als Herbert Flack samen te werken. Een theaterlegende pur sang. Het is een eer om met zo iemand aan de slag te gaan. Ik vind het fantastisch dat hij zich als een jong veulen opstelt omdat hij zich nog steeds graag toont aan de buitenwereld. Met het concept Assisen hoop ik nog enkele jaren verder te kunnen. Het publiek is bij dit format enorm belangrijk. Omdat ze zelf ook getriggerd worden, hoop ik dat ze nog jaren de moeite doen om naar Theater Elckerlyc af te zakken.

Meer info Assisen V: De Pizzamoord
www.backstage-producties.be

Foto: Goele Bormans – Backstage Producties

Geef een reactie