Greet Rouffaer: ‘Calendar Girls draag ik op aan mijn overleden moeder en vader.’


Backstage Producties brengt dezer dagen de voorstelling Calendar Girls. Annie oftewel één van de hoofdrollen wordt gespeeld door Greet Rouffaer. Na de voorstelling omschreef ze het zelf als een rol, die niet in haar koude kleren kroop. ‘De rol van Annie was er ééntje waar ik naar uitkeek om te mogen spelen. Ik ben een gelukkige vrouw dat ik deze rol mocht afvinken van mijn bucketlist. De voorbereiding op Calendar Girls waren een rollercoaster van formaat. De kunst  De voorbereidingen waren een beetje een rollercoaster. Je moet immers heel snel schakelen. Vooral naar het gevoelsmatige toe. Ieder van ons draagt wel een rugzakje mee van of over iemand die in hun familie of vriendenkring te kampen had met deze vreselijke ziekte. Zelfs heb ik mijn moeder en mijn vader op korte tijd verloren. Met plezier draag ik de rol van Annie ook aan hen op. Het is de eerste dat ik een rol zo meepak naar huis.  De laatste weken sliep ik heel slecht. Ik wou een heel mooi evenwicht vinden tussen de humor die erin zit en het verdriet. Annie is een vrolijke madam, maar ze heeft enorm veel verdriet. Ik heb enorm hard geput uit eigen ervaringen. En dan ga je snel terug naar de verhalen van je ouders en van enkele vriendinnen, die je verloren hebt. De voorstelling kruipt echt in je vel. Tijdens de try-outs van Calendar Girls merkte je al dat iedereen in het publiek zijn verhaal heeft. Calendar Girls brengt de boodschap van de hoop. Door met vriendschap elkaar te steunen kom je het verst van allemaal.

Foto: Backstage Producties

Geef een reactie