Sandrine Van Handenhoven: ‘Elk sprookje heeft een eigen moraal.’


Vooraleer ze in mei samen met één van haar beste vrienden naar het Songfestival trekt, ondergaat Sandrine Van Handenhoven een metamorfose. Tijdens de Deep Bridge-productie Rapunzel ziet u Sandrine zoals u ze nooit eerder zag. Ze ondergaat namelijk een transformatie tot heks. Zelfs enkele maskers worden uit de kast gehaald om Sandrine geloofwaardig op het podium te zetten. ‘Wat een metamorfose’, glimlacht de muzikale duizendpoot na de première. ‘Het team behind the scenes is niet zo lang bezig geweest om de look te ontwikkelen. Dat was redelijk snel bepaald. Een week voor de première kwamen ze met de maskers op de proppen. En toen raakte ik pas echt onder de indruk.’

Debutante
Sandrine houdt zich de laatste jaren steeds meer met acteren bezig. ‘En toch is het de eerste keer dat ik in een sprookje te zien ben. En dat maakt het wel bijzonder om het samen met cast en creatives te ontwikkelen. Iemand als Stany Crets weet heel goed waar hij naar toe wilt. Ik heb al wel eens eerder comedy of drama gespeeld. Maar dit is toch compleet nieuws. Bij het EWT is de kans redelijk klein te noemen dat ze een sprookje op hun programmatie zetten.’

Alle remmen los
Een rol als heks tijdens Rapunzel vraagt van een actrice het losgooien van alle remmen. ‘Het is fijn om deze rol op een podium te spelen’, aldus Sandrine. ‘Weet je … in elk sprookje / Disney-film zit een moraal verscholen. Ook hier in deze versie van Rapunzel. Wij als acteur proberen dit ook mee te geven aan het publiek. In de hoop dat ze hier iets van opsteken om tot een all inclusive maatschappij te komen.’

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie