Review: Secret of Eternity (CAVALLUNA)


Met Secret of Eternity trekt CAVALLUNA in meer dan 34 steden heel Europa door. Na het succesvolle Celebration vertelt creatief directeur Klaus Hillebrecht in ‘Secret of Eternity’ het verhaal van Mamey, de mooie dochter van een inheemse stam, en Joaquim, de boerenzoon, die samen op avontuur gaan om de steen der eeuwigheid terug te brengen naar de plaats waar hij thuishoort. Met meer dan 60 paarden, hun ruiters en een internationaal dansgezelschap, werden opnieuw alle registers opengetrokken.

Het recept van CAVALLUNA is zo klaar als pompwater. Eén verhaal waarin de paarden de absolute hoofdrol en de sterren zijn. Het showelement dat deze edele viervoeters met hun begeleiders/ruiters brengen is om te duizelen. Catalogeer het gerust onder onder de noemer : ‘Kids, don’t try this at home.’

En toch heeft Secret of Eternity iets wat het grote publiek aanspreekt. Meer bepaald: de magie tussen de mens en een dier. Om het met de woorden van CAVALLUNA-ambassadrice Manon Claeys te zeggen: ‘Je kan zoiets nooit bereiken als er geen vriendschap is.’  Net daarom staat het concept als een huis. Het publiek is hondstrouw, amuseert zich te pletter, ziet een show met truuks om van te duizelen en keren altijd tevreden terug. Op dat vlak zijn er parallellen te trekken met een Rieu-show. Wereldwijd bejubeld door een massa mensen, die trouw op post zijn voor elke nieuwe show.

De paarden en hun begeleiders weten dondersgoed hoe ze een fraaie show verkocht krijgen naar publiek. Om het met de woorden van kersvers Belgisch bondscoach Domenico Tedesco te zeggen:  #wirschaffendas. Niet meer, niet minder.

Oh ja, voor de liefhebbers is er nu al een showweekend in Antwerpen aangekondigd voor maart 2024 aangekondigd. Het wordt er ééntje om van weg te dromen met het LAND of a Thousand Dreams.   

Bekeken op 25/3/2023 in Antwerpse Sportpaleis

Foto: CAVALLUNA / House of Entertainment

Geef een reactie