Ivan Pecnik: ‘Net zoals vrijen met een oud lief.’


James Cooke schreeuwt het van de daken. Iedereen verdient een musical. Ook Pocahontas krijgt er eentje. Na een lange tijd wachten staat de musical vanaf acht april nu eindelijk op de planken.  Ivan Pecnik vertolkt de rol van Gates in het bekende verhaal. ‘Eindelijk is Pocahontas daar. Na drie jaar op en af, af en op, mogen we eindelijk ons ding doen. Het is bijzonder dat we hier een wereldpremière meemaken van Pocahontas. Enerzijds omdat het al vertrouwd aanvoelt. Anderzijds moeten we hier toch van nul beginnen. Het is zoals vrijen met een oud lief. Je begint terug iets met iemand waarmee je al iets hebt gehad. Drie jaar geleden zaten we op tien dagen van de première toen het omwille van de lockdown werd afgebroken. Kostuums, choreo en liedjes waren quasi klaar. Met de komst van de nieuwe regisseur Floris Devooght komen er nieuwe inzichten bij. Er is een degelijke basis, maar we kunnen nu verder bouwen op hetgeen er al staat. Brahim is in het stuk vervangen door Gina. Dus de vader wordt moeder. Een beetje WOKE moet kunnen. Momenteel is mijn agenda wat drukker dan anders met Legally Blondie. Maar na die periode van covid en lockdowns mag het wat drukker zijn. Je voelt aan het publiek dat ze enorm veel zin hebben om naar dingen te komen kijken.En dan zijn wij er om ze te entertainen. Het zelf schrijven van muziek ligt momenteel op een lager pitje. Ik breng in maart mijn voorstelling met Goele De Raedt nog in enkele cc’s. Daar werd mijn muziek in verweven. Maar zelf met eigen materiaal de hitparade bestormen is momenteel wat minder. Ik heb het geprobeerd. Het is me zeker bevallen. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik gooi de deuren zeker niet toe.’

 Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Van 8 t.e.m. 16 april 2023. 

Capitole Gent, Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
13 en 14 mei 2023 om 11u00 en 15u00.

Productie: Backstage Producties
Script: Tijl Dauwe
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Floris Devooght

Foto: Backstage Producties

Geef een reactie