Op weg naar de Miss België-kroon?: Janah Vanderper (25, Roeselare)


In het dagelijkse leven klopt het hart van de 25-jarige Janah Vanderper uit Roeselare vooral voor de autobranche. Hiernaast  heeft ze nog andere pijlen op haar boog. Op 11 februari staat ze immers op het podium van de Miss België-finale. ‘Mijn deelname aan Miss België is een stap uit mijn comfortzone. Kedist had me opgebeld of ik geen zin had om mijn kansen te wagen.  Van het één kwam duidelijk het ander. Je moet weten dat ik karakterieel iemand ben die zeer verlegen is op de momenten dat ze niemand kent. Door mijn deelname hoopte ik om mezelf beter te leren kennen en zelfzekerder te worden.  Tot nu toe had ik nog geen seconnde spijt van mijn deelname. Ook al moet ik dingen doen, die ver uit mijn comfortzone liggen, zoals dansen op het podium of defileren. Ik heb voor mezelf het gevoel dat ik geëvolueerd ben. Vroeger zou ik nooit spreken voor een groot publiek .Dat heb ik nu toch al wel geleerd.’

Berichtjes
Het leven als Miss België-finaliste lokt heel wat reacties uit. ‘Ik ben overdonderd door hetgeen er allemaal met mij overkomt. Vanuit alle hoeken krijg ik berichtjes. In het begin is dat even schrikken. Maar ach, je raakt er wel aan gewend. Ik hecht heel veel belang aan mijn naaste omgeving. Mijn familie, mijn gezin en ook mijn sponsors steunen mij door dik en dun. Hun support blijft het allerbelangrijkste. Dat sterkt me nog het meest van al.’

Stoere Miss
Janah is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. ‘‘Ik ben geen doorsnee popje, die een meisje-meisje wilt zijn. Noem mij gerust maar een stoere miss, die zelfs graag met de moto rijdt. Daarnaast heb ik een bijzonder grote passie voor wagens. Ik deed ooit een studentenjob in een garage en daar heb ik de microbe opgelopen. Nu heb ik mijn eigen cardetailling bedrijf. Daar doe ik aan carrosseriewerk, maar vooral polieren, coating, ruiten tinten: dat soort dingen.”

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie