Op weg naar de Miss België-kroon?: Nell Joostens (25, Lint)

Voor regerend Miss Antwerpen Nell Joostens uit Lint breken er spannend tijden aan. Deze Lintse luchtvaartingenieur is één van de Miss België-finalisten. Op 11 februari stapt ze in De Panne op het podium tijdens de apotheose van de zoektocht naar ’s lands mooiste. Is Nell op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Miss België is een groeiproces. Je begint provinciaal. Van het één komt het ander. Toen ik tijdens de provinciale verkiezingen mijn kroontje in ontvangst nam, wist ik dat ik naar de prelims mocht. Vanaf dan breken er spannende tijden aan. Ik hoopte natuurlijk dat ik naar de finale kon gaan.  Alleen moet je met je beide voeten op de grond blijven.  Tenslotte treden er sommige meisjes iets meer op de voorgrond. Je weet nooit waar het schip strandt. De finaleplek heeft mijn leven niet overhoop gehaald. Ik heb nog altijd mijn job, ik doe nog altijd de standaard dingen. Maar hoe verder je gaat, hoe groter de impact op je ‘planning’ wordt. Dagelijks ben je bezig met posts op de sociale media, het zoeken naar sponsors en geld voor het goede doel. Ook professioneel heeft Miss België de nodige impact. Mijn collega’s op het werk zijn overtuigd van mijn deelname. In een wereld van ingenieurs is Miss België niet meteen het allergrootste gespreksonderwerp. Beetje bij beetje merken ze nu ook dat het bloedernstig wordt. Dit is niet zomaar een wedstrijdje. Ja, ik heb ambitie op de kroon te bemachtigen en mijn land te verdedigen.

1+1=3
Nell heeft door haar deelname een nieuwe wereld leren ontdekken. ‘Luchtvaart en missverkiezingen Het lijken twee uitersten bij elkaar. Toch beschouw ik het in mijn leven het meer als een optelsom van verschillende facetten, die mijn persoonlijkheid omvatten. 1 + 1 = 3, niet waar. Luchtvaart zal altijd mijn allergrootste liefde zijn. Met Missverkiezingen ben ik intensief bezig. Ik moet alle internationale verkiezingen gezien hebben en ik volg ze ook op de voet. Zelf heb ik ook al eerder deelgenomen aan andere verkiezingen.  Een Miss van een land kan jonge mensen inspireren. En ik hoop dat ik op 11 februari de kans krijg om hetzelfde gevoel bij heel wat jonge mensen los te weken.’

Engagement
In het leven van Nell staat het begrip ‘engagement’ centraal. ‘Thuis in mijn luie zetel zitten kan ik niet.  Ik probeer mij ook in te zetten voor onze maatschappij. 4,5 jaar geleden ben ik naar Lint verhuisd. Toen merkte ik dat er ook een community was om Lint proper te houden door een zwerfvuilactie. Ik probeer regelmatig mijn straten proper te houden. Het is mijn klein steentje dat ik bijdraag aan onze maatschappij. Daarnaast probeer ik ook aandacht te vragen voor huishoudelijk geweld tegenover vrouwen en jonge kinderen. Iets wat jammer genoeg nog veel te veel gebeurd in onze maatschappij en waar mensen niet voor kiezen. Miss België zet nu al een thema als kinderarmoede in de kijker. Maar ook huishoudelijk geweld kan daar een gevolg van zijn. Het is méér dan hoog tijd dat daar verandering in komt.’

Foto: Collectie Nell Joostens

Geef een reactie