Op weg naar de Miss België-kroon?: Marlies Peeters (20, Antwerpen)

Naast The Spice Girls heeft ook Miss België haar eigen Ginger Spice. En zeg niet ‘Venetiaans Blond’ tegen de Antwerpse studente criminologie Marlies Peeters. Want dan krijg je de banbliksems naar je toegedonderd. ‘Ik ben fier op mijn haarkleur. Het maakt me uniek. Mijn rode haren behoren tot Marlies zoals Ying hoort tot Yang.’ Maak kennis met de ‘Ginger Spice’ uit Miss België-land: Marlies Peeters. Op 11 februari weten we of ze de weg naar het kroontje op een juiste manier heeft bewandeld. Ik kwam Marlies tegen in Antwerpen voor een gesprek. ‘Het is toch geweldig dat ik bij de Miss België-finalisten ben’, vangt Marlies het gesprek aan. ‘En toch leek het aanvankelijk niet zo te zijn. Maar ik ben toch heel gelukkig dat ik als eerste invaller toch mag deelnemen aan de grote finale. Het feit dat ik er uiteindelijk toch bij ben, gaf me een boost van formaat. Aanvankelijk wou ik mijn krachten in het verhaal wat doseren. En dat leek eerst verkeerd uit te draaien. Op het moment dat ik eerst niet bij de finalisten was, had ik zo veel spijt dat ik niet alles had gegeven. Nu krijg ik een tweede kans om meer op de voorgrond te treden. En dat laat ik niet schieten. Dus hier ben ik, hier sta ik en ik heb er vooral enorm veel zin in.’

A Whole New World
Voor Marlies is de Missenwereld ‘A Whole New World’. ‘Ik was nog nooit met deze wereld in contact gekomen. Het is super overweldigend om allemaal mee te maken. En daarom ben ik ook blij dat ik de stap in deze richting heb gezet. Ik ben niet de typische miss. Noem mij gerust een jonge vrouw die graag lacht en houdt van sfeer en gezelligheid. Ik kan nogal gek uit de hoek komen. Zo was ik een ‘heks’ in mijn eigen Halloweenhuis om mijn deelname te promoten. Net dan merk je wel dat je anders bent dan de doorsnee Missenfinaliste. Maar het maakt deel uit van wie ik ben. Ik ben iemand die graag uit mijn comfortzone stapt. Leergierigheid staat bij mij gewoon hoog aangeschreven. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de wereld. Daarom ben ik ook criminologie gaan studeren. Als ik naar voetballers of ministers kijk, merk ik ook dat ze een stem hebben. Mensen luisteren naar hun mening. Ik kan er echt emotioneel van worden als ik aan de zijlijn moet staan om te zien hoe zij ons land verdedigen. Net op dat moment weet ik pas echt dat ik hetzelfde wil.’

SuperMarlies
Als studente criminologie je aan een Missenavontuur wagen, vergt heel wat planning in je agenda. ‘Marlies kan alles’, lacht de roodharige Lintse ons toe. ‘Ik studeer criminologie in Leuven.  De kunst bestaat er vooral uit om de balans in je leven te vinden. En dat lukt vrij aardig. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Pas in het derde jaar moet ik de nodige studiekeuzes maken. En ik weet nog niet welke richting ik wil uitgaan. Als persoon veranderen mijn interesses heel erg snel. Ik heb veel variatie in mijn leven nodig. Er staat nog niets vast. Marlies als politieagente, het zou zo maar kunnen. Zeg nooit nooit. Ik ben gewoon iemand, die in het moment leeft. Ik neem gewoon wat er op mijn pad komt.

Teleurstelling
‘Teleurgesteld worden in een finaleresultaat, zal ik niet zijn’, glimlacht Marlies ons toe. ‘Ik mag echt van geluk spreken dat ik een tweede kans heb gekregen. Natuurlijk droom je er van om als je aan iets deelneemt het ook te winnen. Dat is bij mij ook het geval. Ik wil vooral genieten van elk moment dat mij te beurt valt. Het ding is alleen dat ik niet wil uitvallen bij de eerste selectie. Dat is mijn ultieme doel. Jezelf in de spotlights zetten is echt niet evident. Met een goede sturing lukt er veel. Ik heb er tot nu toe nog geen klachten over gekregen.’ 

The Story of Marlies
Marlies staat bekend als een ‘zotte doos’. ‘Ik ben al veel uitgelachen geweest in mijn leven. Mensen, die tegen mij zeggen: ‘Marlies, uit welke hoek kom jij.’ Ik durf wel eens creatief en gevat uit de hoek komen. Remember mijn Halloweenhuis. Er is alleen ook een serieus kantje aan de zotte doos. Ik wil echt groeien als mens. Al doende leert men, niet waar. Ik wil stap voor stap uit mijn comfortzone stappen Een jaar geleden wist ik niet hoe ik mij moest schminken of op de foto staan. Daar heb ik de nodige progressie in gemaakt. Op dit moment is Miss België dominerend. Je voelt aan alles dat het begint te leven in mijn omgeving. Ik heb enorm veel reacties gekregen. Mensen, die willen weten waar ‘The Story of Marlies’ zal eindigen. En geloof me .. Daar ben ik zelf erg heel nieuwsgierig naar.’

Foto: Miss België

Geef een reactie