Op weg naar de Miss België-kroon?: Lena Gonzalez Blanco (20, Aalst)


Met een naam als Lena Gonzalez Blanco scoor je bij scrabble ongetwijfeld zeer hoge punten. Bij deze 20-jarige Aalsterse hostess liggen de ambities toekomstgericht helemaal anders. Zo is ze één van de 32 finalisten, die meestrijden naar het kroontje van ’s lands mooiste. Is Lena op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Tijdens de provinciale verkiezingen heb ik een crown card bemachtigd. Daarom had ik ook niet verwacht dat ik zou doorstoten naar de nationale finale. Je hoort het wel vaker dat het vooral Missen en eredames zijn, die de kans krijgen om voor Miss België te gaan. Dus ik had het niet zien aankomen dat ik finaliste zou worden. Maar ik ben enorm gelukkig dat ik de kans krijg om er voor te gaan. Ik heb heel hard gewerkt om zo ver in deze wedstrijd te raken. Buiten mijn werk als hostess en mijn campagne bij Miss België om heb ik nog heel weinig vrije tijd over. Af en toe ga ik wel eens naar de fitness, maar daar blijft het bij.’

Jurygesprek
En toch heeft Lena zich tijdens haar jurygesprek gesmeten als een leeuwin. ‘Ik was op mijn gemak tijdens het babbeltje met de jury. Achteraf had ik er een goed gevoel bij. Dus ik wist wel dat de kans bestond dat ik een finaleplek kon bemachtigen. Alleen begin je automatisch te twijfelen omdat de concurrentie vrij stevig is. Maar ik denk dat mijn babbel toch een stevige troef is tijdens heel het Miss België-traject.’  

Vriend
De grootste steun voor Lena blijkt haar vriend te zijn. ‘Ik sta al een poosje op eigen benen. Ik betaal alles zelf en doe wat ik moet doen. Met mijn ouders heb ik niet elke dag contact. Het is vooral mijn vriend me door dik en dun heeft gesteund de voorbije maanden. Hij is zielsgelukkig dat ik zo ver ben geraakt.’

Toekomst
Lena heeft haar eigen visie op het leven na Miss België. ‘In ieders leven is contacten leggen interessant. Hoedanook hoop ik dat deze wedstrijd mij iets bijbrengt. Ik zeg zeker geen neen tegen meer modellenwerk of een leven als influencer.’

Foto: Collectie Lena Gonzalez Blanco

Geef een reactie