Op weg naar de Miss België-kroon?: Christina Lalomia (19, Genk)De grote droom van 19-jarige Genkse Christina Lalomia bestaat er uit om ooit voor de klas te staan. Maar de komende weken/maanden zal haar focus vooral liggen op de Miss België-deelname. Christina is immers één van de 32 overblijvende finalisten in de race naar het kroontje voor ’s lands mooiste. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Doorheen heel het traject ben ik een pak zelfzekerder in mijn schoenen gaan staan. Vroeger was ik een heel gesloten persoon. Ik ging nooit weg, ik durfde niet te praten met de mensen. Laat staan dat ik op een podium zou durven dansen. Door mijn kans hier te wagen ben ik stap voor stap uit mijn comfortzone getreden. En ja, ik heb heel veel angsten overwonnen. Deelnemen aan Miss België stond altijd  op mijn verlanglijstje. Alleen durfde ik de stap nooit uit eigen beweging te zetten. Het was mijn nonkel die mij heeft ingeschreven.’

Italiaans/Grieks
De roots van Christina liggen in twee verschillende landen. ‘Ik heb een Italiaanse papa en een Griekse mama. In het dagelijkse leven doe ik aan volwassenonderwijs en werk ik tijdens het weekend in het familierestaurant. Toekomstgericht hoop ik mijn weg te vinden als leerkracht in combinatie met het modellenwerk. Les geven in het lager onderwijs staat helemaal bovenaan mijn lijstje. Ik werk graag met jonge kinderen. Hoe jonger, hoe leuker.’

Top 3
Elke kandidate heeft zo haar eigen finaledoelstellingen. ‘Mijn belangrijkste doel is om zo ver mogelijk in de finale te raken. Er zijn geen verliezers, maar het is een wedstrijd en er kan maar eentje winnen. Iedereen steunt elkaar door dik en dun. We mogen allemaal oprecht fier zijn dat we zo ver zijn geraakt. Maar als ik toch mag kiezen, zeg ik zeker geen neen tegen een top 3-plek (lacht).’

Foto: Kevin Swijsen

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon?: Christina Lalomia (19, Genk)

Geef een reactie