De Public Diary van Luka


Met de release van haar vierde single vindt de 19-jarige Luka steeds beter haar stem in de wereld van de singer-songwriters. ‘Dive Deep’ is een integer liedje, zacht en warm, met een hoopvolle en moedige boodschap: het is oké om te vallen, en nog meer oké om je daarna recht te laten helpen door mensen die er echt toe doen.

In 2021 debuteerde ze nog met ‘Come Back’, een aangrijpend nummer over de zelfdoding van haar papa. Wat het leven haar de voorbije jaren heeft voorgeschoteld, verwerkte Luka in gevoelige teksten en waardevolle levenslessen die ze wil delen met haar publiek. Met ‘Dive Deep’ wil Luka anderen inspireren om vol te houden en er voluit voor te gaan, ook al is het moeilijk. Geen holle praat, maar bijzonder zachte en fragiel verwoorde verzoeken om met haar mee in het diepe te springen – of achterover te vallen als duiken te eng is – tot je de bodem raakt. Om dan weer boven water te komen, met nieuwe moed.

Heather Nova achterna
Niet enkel in haar teksten begint Luka haar stem te vinden, ook bij het zingen zelf. Haar stem is sterker geworden, beter onder controle en doet steeds meer denken aan een jonge Heather Nova, al zal Luka dat nooit over zichzelf zeggen.
“Zingen is mijn leven en ik merk dat het mij steeds beter ligt. Mijn zelfvertrouwen is groter geworden, al heeft dat misschien ook te maken met mijn leeftijd of het feit dat ik ondertussen al heel wat optredens heb mogen verzorgen en events muzikaal heb mogen ondersteunen. Dat ik heel af en toe wordt vergeleken met Heather Nova of Birdy is echt te veel eer. Ik heb ambities en dromen, en ga muzikaal niet stilzitten, maar laat mij nu nog maar gewoon verder bouwen, mijn eigen ‘ding’ doen.”  

Grootse plannen
Bij dat eigen ‘ding’ hoort natuurlijk ook studeren. “Ook al blijft het mijn droom om bij te dragen als muzikale artieste, ik wil absoluut een back-up, maar dan wel één waarbij ik kan fantaseren, creëren en ontwerpen.” Luka startte een jaar geleden in de richting Interieurvormgeving aan Luca School of Arts en na een pittig parcours haalde ze eind juni haar eerste 3-maanden zorgeloze zomervakantie binnen. Een zee van tijd voor nieuwe nummers dus! En Luka heeft niet stilgezeten.

Na enkele singles en zomeroptredens is het op 18/11 eindelijk tijd voor haar eerste eigen concert, met zevenkoppige live band. Midden november komt ook haar eerste eigen album ‘Public Diary’ uit. Haar insteek en inspiratie voor dit album spreken voor zich: Luka zingt vanuit haar eigen gevoelens, haar dagelijkse realiteit en haar vraagtekens bij het leven.

Public Diary is geen eenzijdige plaat. Dat komt vooral door de rustgevende, sterke engelenstem van Luka, maar ook omdat de muziek tot in de details klopt. Niet te bombastisch of ingewikkeld als het niet nodig is, maar met voldoende diepgang om op te merken dat er prima muzikanten aan de basis liggen. Ze experimenteert met jazz en rock, maar ook meer intieme nummers die instrumenteel niet veel om het lijf hebben, worden smaakvol gebracht. 

Foto: Buzzard

Geef een reactie