Bruno Vanden Broecke gaat Out Of Office


In vijf jaar tijd is het aantal mensen met een burn-out met een derde gestegen. Bijna een half miljoen Vlamingen ervaren zoveel stress dat ze niet meer in staat zijn om te werken. Vijf van hen gaan vanaf maandag 21 november een ‘baan-brekend’ experiment aan waarin ze door anderen te helpen, ook zichzelf helpen. In ‘Out Of Office’ brengt Bruno Vanden Broecke hen samen op de Emiliushoeve, een zorgboerderij in de Kempische natuur. Ze ontmoeten er zes mensen met bijzondere kwaliteiten die elke dag vol goesting naar hun werk komen. Voor een half jaar worden ze collega’s en starten ze samen een nieuw project: een oude stal ombouwen tot een korte keten biowinkel.

Story image

An, Dennie, Irina, Margaux en Walter kregen allemaal te kampen met een burn-out. Op de zorgboerderij zullen ze een half jaar lang samenwerken met zes nieuwe collega’s die er elke dag het beste van zichzelf geven. Samen met Willem, Kristi, Robin, Joël, Stijn en René helpen ze mee met de dagelijkse taken op de boerderij: van dieren verzorgen tot meehelpen met de landbouw. Maar daarnaast krijgen ze als nieuwe collega’s ook een grote uitdaging voorgelegd: op een half jaar tijd een oude stal ombouwen tot een korte keten biowinkel. Een project waarbij ze leren van elkaar en van elkaars kwaliteiten. Hun nieuwe collega’s drukken hen onderweg met de neus op de feiten, durven hen rake vragen te stellen en tonen dat het anders kan. Het wordt een half jaar van afbreken en terug opbouwen, letterlijk en figuurlijk. Na hun periode op de Emiliushoeve volgt dan ook de allesbepalende vraag: keren ze na het experiment terug naar hun oude job of geven ze hun leven een nieuwe wending?

Bruno Vanden Broecke: “Vijf mensen die mentaal en fysiek zijn opgebrand worden in ‘Out Of Office’ samengebracht met zes mensen die elke dag vol goesting naar hun werk trekken. Ik vond het een absoluut voorrecht om als ‘toeschouwer’ deze prachtige vermenging van twee werelden te mogen aanschouwen. We hadden op voorhand verwacht dat dit iets moois zou opleveren… maar ons experiment heeft mijn verwachtingen omver geblazen. Het was leerrijk en emotioneel, maar ook grappig en héél erg warm. De liefde die op de Emiliushoeve voelbaar is, is een bruistablet van energie. Van onze deelnemers met een burn-out, de mensen met bijzondere kwaliteiten tot en met de voltallige crew en mezelf: iedereen is hier als rijker mens uitgekomen. Dit zijn zo van die ervaringen die je blik op de wereld veranderen. Ik kijk er naar uit om Vlaanderen hier mee van te laten genieten.”

Foto: DPG Media

Geef een reactie