4TACT lot ons dansen


In juni 2022 kwam 4TACT uit met hun eerste zelfgeschreven single ‘Antwaarpe Wereldstad’. Dat nummer werd inmiddels – onofficieel – uitgeroepen tot lokaal werelderfgoed door menig Antwerpenaar. Op 4 november brengt de Antwerpse groep hun nieuwe single ‘Lot ons dansen’ uit.

De groepsleden van 4TACT hebben als doel om het repertoire van de legendarische groep De Strangers nieuw leven in te blazen. Dat doen ze onder andere door hun liedjes te coveren en live te spelen tijdens optredens. 

“Sinds onze eerste, zelfgeschreven single ‘Antwaarpe Wereldstad’ merken we dat steeds meer mensen 4TACT beginnen te kennen. Op straat of in de winkel, we worden echt op heel wat plaatsen al herkend. Dat is voor ons een signaal dat we stilaan een begrip aan het worden zijn in de provincie Antwerpen. Deze week komt onze nieuwste single ‘Lot ons dansen’ uit. Het nummer gaat over de veelgebruikte smartphone, die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Soms nemen we beter wat meer afstand van dat verslavend toestel om meer van de ‘echte’ dingen in het leven te genieten, zoals samen dansen!”, roept manager Chris Clauw op.

Sommige artiesten ergeren zich aan het feit dat fans tijdens optredens alleen maar met hun smartphone filmen, in plaats van van de show te genieten. Dat is bij 4TACT nog niet het geval. “We zijn echt heel blij wanneer mensen ons filmen tijdens een optreden. Daaruit begrijpen we dat ze nadien nog eens willen nagenieten van het optreden en onze liedjes, en dat kan alleen maar een compliment zijn. Met ‘Lot ons dansen’ willen we de positieve boodschap uitstralen dat er zoveel te zien en te beleven is in het leven. Door de smartphone missen we soms momenten die je echt moet gezien hebben om ze optimaal te beleven”, zegt manager Chris.

Foto: Buzzard

Geef een reactie