Internationaal gerenommeerd gamer Boyan stort zich in de muziekwereld‘Boyan’ of ‘Boyan His Smurf’, onder die naam kennen zijn internationale teamgenoten de 25-jarige Boyan van Steenoven. De Antwerpse, professionele gamer behaalde internationale successen in het mega populaire spel ‘League of Legends’ en met zijn eerste single ‘Bitch with a pretty face’ stort Boyan zich nu ook in de muziekwereld. Naast gamer en muzikant is Boyan ook heel actief als streamer en vlogger.

Boyan speelt al zo’n 10 jaar het bekende spel ‘League of Legends’, waarin hij de hoogst mogelijke rang behaalde en met een bepaald karakter (Akshan) in het spel zelfs op #2 in de wereld staat. Hij nam meermaals deel aan internationale toernooien en werd door wereldberoemde streamer ‘Shaunz’ uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste grote toernooi van de nieuwe League of Legends game-mode (Teamfight Tactics)  in Parijs.

Naast zijn internationale successen in de gamewereld, houdt Boyan zich ook bezig met streamen op YouTube en Twitch. Hij helpt anderen om te verbeteren in verschillende spelletjes. “Vroeger werd neergekeken op gamers. Ze kregen de stempel van nerds of asociaal. Maar gaming is vandaag de dag helemaal mainstream geworden. Zo werd het laatste Counterstrike-toernooi georganiseerd in een tot de nok gevuld Sportpaleis. Dankzij gaming heb ik heel wat kennis opgedaan en belangrijke vaardigheden aangeleerd. Strategisch denken, teamwork, communiceren in een andere taal en doorzettingsvermogen zijn enkele voorbeelden. De voornaamste levensles is dat je alles kan bereiken met hard werk”, zegt Boyan.

Met zijn muziek wilt hij vooral gamers aanspreken. Dat doet hij met de eerste sterke song ‘Bitch with a pretty face’. Hij gebruikte sterke, visuele content om zijn muziek te vertalen naar beelden. “De Vlaamse en Nederlandse stijl spreekt ons gamers meestal net iets minder aan. Pas op, dat zijn goed gemaakte songs, maar minder ‘ons’ ding. Als gamer ben je heel internationaal gericht en daarom wil ik rond mijn project een gevoel creëren dat verder reikt dan onze landgrenzen. We hebben getekende artworks omgezet naar bewegende content die echt tot de verbeelding spreken. Op die manier toon ik een blik van de virtuele wereld waarin wij gamers leven”. Boyan spreekt over ‘ons’ als de gaming community. “Dat is ook mijn doel, om een brug te vormen tussen het mainstream publiek en de gamers. Ik zet me daarom ook hard in om het stigma rond gamers te doorbreken en de gaming community te vertegenwoordigen. Gamers zijn al lang niet meer de nerds die iedereen denkt dat we zijn, we zijn nu soms ook een beetje sociaal, lacht Boyan.

Foto: Buzzard

Geef een reactie