Lissa Meyvis trapt nieuw seizoen Bellissama af met Hans Peter JanssensVan 9 oktober 2022 tot en met 14 mei 2023 loopt het seizoen van BELLISSAMA in het Fakkeltheater. Voor de programmareeks met heerlijke belcanto en bella musica vond 
Lissa Meyvis de inspiratie in de luisterrijke zondagmiddagse traditie van het Fakkeltheater in de jaren tachtig. Lichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songbook en musical in het hartje van de oude stad. Dicht bij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé. Sopraan Lissa Meyvis (In de schaduw van Toon Hermans, Ode an die Freunde, Lissa à mille temps) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent. Bekend en/of jeugdig. Ieder zijn eigen temperament, zijn eigen muzikale voorkeur. Allemaal één gemeenschappelijke karaktertrek: passie. BELLISSAMA trapt af op 9 oktober met Hans Peter Janssens


Lissa blikt vooruit: “De passie voor het Franse chanson die ik deel met Hans Peter Janssens. Ontroering bij de cellostrelingen van Yunah Proost. Passie voor de zaligste operamelodieën met An De Ridder. Amusement met het mooiste van Annie M.G. Schmidt met Lars Corijn. Bewondering voor het Vuurwerk van pianist Lester Van Loock. Guilty pleasures en amuses-oreilles bij de operetteklanken van Stijn Saveniers. Fascinatie voor de wereldmuziek van Tutu Puoane. Liefde voor mijn  vrienden van Ode an die Freunde. Het is de liefde, de liefde voor muziek.” 

BELLISSAMA1

Voor Hans Peter Janssens is er een directe link tussen de verhaalkracht van Gaston Leroux (Phantom of the Opera) en Victor Hugo (Les Misérables) en de poëzie van chansonniers als Gainsbourg, Brel, Aznavour, Berger, Legrand…

Hans Peter, Lissa en Eric vergasten ons op nummers als ‘Plus bleu que tes yeux’, ‘Je voyage’, ‘La mamma’, ‘La mer’, ‘La valse à mille temps’, ‘Je suis venu te dire que je m’en vais’, ‘Mistral gagnant’, ‘Evidemment’, ‘She’, ‘La chanson des vieux amants’, ‘Il y a’, ‘Les moulins de mon coeur’, ‘Avec le temps’, ‘L’encre de tes yeux’, ‘Je suis malade’, ‘Le premier pas’, ‘Millésime’…

Zondag 9 oktober 2022 om 11u00

Foto: Fakkeltheater

Geef een reactie