Op weg naar de Miss België-kroon?: Lara Vermander (19, Beveren)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 19-jarige Sk8ergirl Lara Vermander uit Beveren. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Deelnemen aan Miss België is een stap uit mijn comfortzone’ ,vangt Lara het gesprek aan. ‘Je moet weten dat ik voor deze wedstrijd nooit kleedjes of hakjes droeg. Ik ben een sk8ergirl. Heel impulsief heb ik daarom ook besloten om aan deze wedstrijd deel te nemen. Op school hadden wij een les over oordelen vormen. Een wereld aan Miss BelgIë kende ik helemaal niet. En om hierover een oordeel te vormen, moest ik wel op ontdekkingsreis gaan. Zo nu en dan moet je durven springen. En dat heb ik nu gedaan.’

Go with the Lara Flow
Lara noemt zich zelf een impulsief persoon. ‘Go with the Lara Flow is echt wel een motto in mijn leven. Als mens wil ik me vooral in heel veel aspecten ontplooiien. Ik ben wat je noemt een sportieve meid, die in de natuur haar ding wel vindt. Het meisje-meisjeachtige ben ik nooit echt aangegaan. Om het allemaal te leren kennen, heb ik de sprong nu gezet. De laatste jaren ga ik meer uitdagingen aan dan vroeger. Ik ben al wel redelijk zelfverzekerd. Maar dit doet me alleen maar winnen aan zelfzekerheid. Mijn papa dacht eerst dat het een grap was toen ik zei dat ik deelnam. Maar mijn ouders hebben altijd respect getoond voor mijn keuzes. ZO ben ik gelovig en zij niet. Ik heb altijd mogen kiezen wat ik doe.’

Scandinavië
Deze zomer heeft Lara een mooie reis achter de rug. ‘Ik ben met 7 onbekenden 3 weken lang op roadtrip geweest in Zweden. Dat stond al lang op mijn bucketlist om een keertje te doen. Een unieke ervaring en de realisatie van een droom. ‘

2 kleedjes in de kast
Toch kan Lara rekenen op een fanclub tijdens de finale van Miss Oost-Vlaanderen. ‘Je moet weten mensen zijn het niet gewoon om mij helemaal opgemaakt te zien. Zo kocht ik mijn eerste kleedje pas een jaar geleden. JE kan niet stellen dat ik me supercomfortabel voel op hakken. Maar omdat heel veel mensen uit mijn familie en van mijn vrienden het unieke beeld willen zien van Lara op het podium komen ze naar finale van Miss Oost-Vlaanderen. A once-in-a-lifetimeexperience voor hun.’ 

Foto: Collectie Lara Vermander

2 gedachtes over “Op weg naar de Miss België-kroon?: Lara Vermander (19, Beveren)

Geef een reactie