Op weg naar de Miss België-kroon?: Esmée Van Walle (25, De Klinge)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 25-jarige Esmée Van Walle uit De Klinge. Is deze HR-consultant op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Ik neem deel aan Miss Oost-Vlaanderen omdat ik een stem wil zijn voor elke vrouw’, vertelt Esmée bij aanvang van het gesprek. ‘Anno 2022 zijn er nog heel veel verschillen tussen mannen en vrouwen op het vlak van rechten en gelijkheid. Om deze ongelijkheden uit de wereld te helpen wil ik mijn steentje bijdragen. Het is een materie, die me al langer dan vandaag bezig houdt. Ik gebruik mijn sociale media maar al te graag om hierover een ballonnetje op te laten. Want ja, er is nog heel veel werk. Dankzij mijn deelname aan Miss België krijg ik hiervoor een platform. Want een kandidate mag haar stem tonen en haar mening vertellen. Ik ga dat ook niet uit de weg.’   

The Bachelor
Fans van The Bachelor kennen Esmée ook haar uit deelname aan dit Play4-programma. ‘Ik weet niet of mijn deelname aan The Bachelor een voordeel is in heel deze campagne. Mensen vormen heel snel een oordeel. Daar ben ik mij heel hard van bewust. Het belangrijkste is dat mijn omgeving weet wie ik ben. Ja, ik ben een vrouw met haar eigen mening, haar eigen interesses en haar eigen wensen. In heel het programma The Bachelor heb mij geen seconde misdragen. Het Bachelorhoofdstuk heeft iets te maken met hetgeen waarvoor ik als vrouw sta en ook wil voor staan. Zowel in het dagelijkse leven als tijdens de Miss België-campagne.’

Foto: Collectie Esmée

Geef een reactie