Het Miss Fashion-avontuur van Merve ÜretMet een naam die in het Turks edelsteen betekent, stond het in de sterren geschreven dat Merve Üret ooit zou shinen op een groot podium. Nu is het zo ver. Merve is één van de Miss Fashion-finaliste. Of deze gedreven communicatiewetenschapper de kersverse Miss Fashion wordt, zal de toekomst uitwijzen. ‘Er zijn verschillende redenen waarom ik aan Miss Fashion deelneem. Al sinds ik klein was, stond het op mijn bucketlist dat ik graag een keer wou deelnemen aan een missverkiezing. De keuze viel op Miss Fashion omdat ik hier in een kleine familie beland. Heel de crew en alle kandidaten zijn ‘familieleden’. En dat sprak me echt wel aan. Bovendien krijg je hier de kans om ons land internationaal te vertegenwoordigen. En last but not least draait heel deze wedstrijd rond fashion. Daar zegt een modeliefhebster als ik geen neen tegen. De modeplaatjes volg ik niet op de voet. Fashion betekent je goed voelen in je vel. Wanneer je die zelfvertrouwen kan uitstralen, maakt het niet uit hoe je er voor de rest uitziet.’ 

Communicatiewetenschappen 

Merve is momenteel bezig aan haar Master Communicatiewetenschappen in Brussel. ‘Ik heb Journalistiek gestudeerd in mijn geboortestad Gent. En nu zet ik een stapje verder. Ik herinner me nog dat ik op de opendeurdag niet goed wist wat ik wou verder studeren. Toen vertelde ik dat ik graag presenteerde en zo kwam de richting Journalistiek op mijn pad. Het is een studie waarbij ik stappen heb leren zetten, durfde te tonen wie ik ben en vooral in mezelf leerde geloven. En ik had nooit verwacht dat ik in het mediawereldje zou terechtkomen. Maar ik koester warme herinneringen aan mijn tijd in Gent. Zo mocht ik bij Urgent.FM het ochtendprogramma mee presenteren en deed ik mijn stage bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Radio zal altijd een mooie plek in mijn hart hebben en misschien maak ik daar ooit mijn job van als presentatrice. Maar ik zie wel wat er op mijn pad komt in de toekomst. Want de zin om in de modellenwereld mijn weg te vinden is absoluut aanwezig.’

Foto: Luc Colleman

Geef een reactie