Hoe Patrick Hamilton in topvorm raakt voor zijn verjaardagsconcert?Op zaterdag 18 maart 2023 viert West-Vlaams succesproducer Patrick Hamilton in Concertgebouw Brugge zijn 60ste verjaardag. Dit tijdens ‘An Evening With Patrick Hamilton & Friends’, samen met 20 topmuzikanten en 18 gastartiesten, waaronder Willy Sommers, Tom van Landuyt en Ingeborg. Muziek domineert in Hamiltons leven, maar daarnaast is gezondheid ook een belangrijk aspect. Om op en top fit te zijn voor het verjaardagsconcert heeft de muzikale duizendpoot zichzelf een nieuwe uitdaging aangemeten: de Zwintriathlon. 1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen, dat staat Patrick en muzikale collega Nel Swerts te wachten. Wie het tweetal wil aanmoedigen tijdens hun heldhaftige tocht, kan op zaterdag 10 september terecht in Knokke. Meer info en tickets voor ‘An Evening With Patrick Hamilton & Friends’: 
https://www.concertevents.be/line-up/an-evening-with-patrick-hamilton-friends/

Op sportief vlak is Patrick Hamilton niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 bereikte hij namelijk na zo’n slordige 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km lopen de Ironman-finish in Barcelona. Dat hij toen de ‘full distance’ uitdeed, blijft hem tot op vandaag verbazen en kracht geven: “Je weet nooit tot wat je lichaam allemaal in staat is tot je eens helemaal tot het uiterste gaat. De herinneringen aan de Ironman in Barcelona geven me nog steeds kracht in het leven. Ik heb toen aan mezelf bewezen dat ik een echte doorzetter ben en heb daarnaar geleefd sindsdien. Dat ik dat heb kunnen verwezenlijken is nog steeds één van de dingen waar ik het meest trots op ben, naast mijn muzikale successen natuurlijk. Ik ben eens benieuwd hoe Nel en ik het er, bijna 8 jaar na Barcelona, in de Zwintriathlon vanaf gaan brengen. De tocht die hij samen met muzikaal collega en hooggewaardeerd ‘An Evening With Patrick Hamilton & Friends’ gastartieste Nel Swerts op 10 september 2022 zal afleggen in thuisstad Knokke, bestaat uit een slopende 1,5km zwemmen in zee, 40km fietsen en maar liefst 10km lopen.

Foto: Pascale Vandewalle

Geef een reactie