LEGO MASTERS brengt nieuwe presentator en BRICKMASTERIn LEGO MASTERS barst binnenkort de grootste strijd met de kleinste steentjes opnieuw los. Andy Peelman en zijn Nederlandse co-host Jamai Loman schotelen in een nieuw seizoen van LEGO MASTERS een bijna onmogelijke uitdaging voor aan acht nieuwe teams uit België en Nederland: het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint LEGO MASTERS 2022? Het winnende team krijgt ook dit keer dé LEGO MASTERS-trofee mee naar huis, samen met 25.000 euro en een reis naar LEGOLAND. 

Andy Peelman: “LEGO MASTERS mogen presenteren is gewoon heel vet! Ik ben blij dat ik samen met Jamai en onze 16 straffe bouwmeesters de epische LEGO-studio mag induiken. Ikzelf slaag er met moeite in een simpele toren te bouwen, maar wat onze kandidaten maken is echt verbazingwekkend. Ik durf ze kunstenaars te noemen. Hun opdracht voor dit seizoen is simpel: go big or go home. De duo’s hebben dit keer maar liefst 4 miljoen steentjes ter beschikking om hun bouwwerken te maken. Ik ben vooral heel blij dat ik ze nadien niet moet opruimen en sorteren (lacht).” 

Acht straffe duo’s gaan de kleurrijke competitie aan. Elke aflevering krijgen ze een bijzondere challenge voorgeschoteld die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. De creaties worden dit seizoen nog uitgebreider en strenger beoordeeld door gloednieuwe BRICKMASTER Esmee Kuenen (afkomstig uit Nederland)“Ik ben een strenge BRICKMASTER, maar wel rechtvaardig. Ik ben op zoek naar herkenbaarheid, creativiteit en ik let ook op het kleurgebruik en de functionaliteit van het bouwwerk”, legt ze uit. De 25-jarige Esmee liep tijdens haar studie Industrial Design stage bij LEGO en kreeg daar al snel haar droombaan aangeboden. Inmiddels is ze de jongste Senior Element Designer bij het bedrijf en houdt ze zich dagelijks bezig met het ontwerpen van alle LEGO-steentjes in een set. Ze kent elk steentje en elk element als geen ander en weet precies wat er allemaal mogelijk is met LEGO. Kortom, dé perfecte BRICKMASTER.

Foto: DPG Media

Geef een reactie