The Bird of Paradise van T.C. EndersonOnze Belgische T.C. Enderson woont nog maar een maand op het strand van Venice Beach in Los Angeles of er openen zich al deuren uit de internationale muziekwereld. Zo neemt de singer-songwriter dezer dagen een track op samen met de wereldberoemde muzikant Remi Kabaka, de Afro-rock avant-garde drummer die de initiële drumpatronen heeft gecreëerd voor veel beroemde bands, zoals Ginger Baker’s Airforce, The Rolling Stones, Steve Winwood’s Traffic en Paul McCartney’s Band on the Run. Kabaka is tevens de vader van Remi Kabaka Jr., de Britse record producer die we kennen als Gorillaz. “Remi heeft met al die 
big time rockbands gespeeld, legends. The Rolling Stones, Paul McCartney, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Mick Jagger, Paul Simon, Jim Capaldi… Hij heeft met hen getourd, voor Nelson Mandela opgetreden… niet voor niets wordt zijn leven dezer dagen in een televisiedocumentaire gegoten. Hij is basically degene die Afrika in de wereld van de rock-‘n-roll heeft geïntroduceerd, HUGE. Een ongelofelijke eer om met zo iemand een recording studio te mogen induiken”.

Kabaka werkt momenteel aan een Afro-rock remake van de single. “Zien hoe hij naar Bird of Paradise luistert en hem met een voldaan knikje ‘it’s goood’ horen zeggen, dat doet iets met een beginnende artieste. Horen hoe hij een telefoontje pleegt naar studiobazen die hij kent in Los Angeles om de beste deal te sluiten zodat we samen de song kunnen opnemen, dat is op zijn zachtst uitgedrukt ongewoon. Ik voel mij vereerd, ontzettend. Met de invloeden uit de rockgeschiedenis waarvan hij deel heeft uitgemaakt, gaat hij Bird of Paradise injecteren. Dat is zijn muzikale DNA, hij heeft jarenlang in die sferen gebaad, en ik wilde iets rock-‘n-roll, dansbaar. Dus, perfect match. Onderweg naar huis hebben we alle klassiekers van de rockbands gespeeld waarmee hij heeft getourd. Sympathy for the Devil van The Rolling Stones door de Uber horen galmen terwijl de muzikant naast je zit, dat gevoel is onbeschrijfelijk. I was like, ‘ramen open’, deze muziek heeft zuurstof nodig”.

De beroemde muzikant is niet de enige die potentieel ziet in onze Belgische T.C. Enderson. De singer-songwriter werd twee weken geleden ook gecontacteerd door niemand minder dan de Grammy Award-winnende multidisciplinaire artiest Jacob Luttrell, die nummers schreef voor de absolute wereldtop, onder wie Timbaland, Enrique Iglesias, Flo Rida, Jason Derulo, Robin Thicke en Justin Bieber. Nadat hij Bird of Paradiseontdekte, nodigde hij Enderson uit voor zijn concert in het befaamde Black Rabbit Rose in Hollywood. Sindsdien staan de twee in nauw contact met elkaar met het oog op een muzikale samenwerking. ‘Waanzinnig,’ zegt de singer-songwriter. ‘Iemand zoals Jacob is top-notch, een rasartiest”.

‘Beautiful Maze‘, haar debuutsingle, was een lijflied voor lotgenoten die geconfronteerd worden met narcisme. Haar nieuwe single ‘Bird of paradise’ staat symbool voor vrijheid. ‘Bird of Paradise symboliseert de definitie van persoonlijke groei. Het is een statement van empowerment voor wie wil losbreken uit patronen, omgevingen of situaties die niet bevorderlijk zijn voor ons welzijn. Ik geloof dat we als mens de neiging hebben om te lang vast te houden aan omgevingen of relaties die ons niet vervullen. Mensen die ons klein houden, situaties die niet gezond zijn voor de ziel, omgevingen die niet voor ons bestemd zijn. Bye, bye, bye, leave everything behind symboliseert het doorbreken van de kettingen die ons ervan weerhouden om uit te groeien tot de hoogste versie van onszelf. Die dingen zuigen ons energetisch leeg, en daarom zouden we in de mogelijkheid moeten zijn om de kapitein van onze eigen lotsbestemming te worden.’

T.C. Enderson walks the talk. ‘Ik heb het vliegtuig naar Los Angeles genomen in de week dat Bird of Paradise uitkwam. Daar leef ik nu in een huis op het strand van Venice Beach, uitkijkend over de oceaan. ‘Rising through the dirt’ zoals de lyric in Bird of Paradise beschrijft. Gems have their roots in the dirty, dark earth before they turn into polished, shimmering diamonds. Ik wil mensen zeggen dat ze nooit mogen wanhopen, hoe uitzichtloos een situatie ook mag lijken. Alles is magistraal gecomponeerd voor ons hoogste goed. Wanneer een dramatische gebeurtenis plaatsvindt in ons leven, houd dan voor ogen dat het universum daar maar één ding mee wil bereiken: ons wakker schudden om ons naar onze hoogste zielsvervulling te leiden. Het is daar dat de mirakels plaatsvinden. So… Shine Bright, Eternal Light.’

Foto: Buzzard

Geef een reactie