Manou Kersting: ‘Humor moet meelopen in Assisen.’Het slotweekend van Assisen IV breekt aan. Eén van de getuigen in het succesvolle theaterformat is Manou Kersting. Hij vertolkt de rol van getuige Maurice Claes. ‘Het is niet de eerste keer dat ik hier in Assisen te zien ben. IN de eerste Assisen was ik van de partij als verdachte/getuige. Getuiges zijn immers altijd verdacht. En dat is deze keer het geval. Als je mij engageert voor iets, weet je dat er iets aan de hand is. Want er zijn immers nog zekerheden in het leven. Mijn deelname aan de eerste Assisen was een heel fijn avontuur. De formule is dat mensen worden ondervraagd door verschillende partijen. De zaal weet echt niet wie het heeft gedaan. Er komt een soort brein bij de mensen op gang om te zoeken wie de moordenaar is. Het is leuk om het publiek te misleiden en/of de weg te wijzen. Natuurlijk zit er ook humor in. Want je moet humor in een bloedserieus kader als een Assisenzaal ook niet schuwen. Van Jef Vermassen hoorde ik ooit dat in de grootste rechtzaken er ooit eens gelachen moet worden. Ook al heb ik daar bij sommige processen mijn persoonlijke twijfels over. Bij de theatervariant van Assisen moet de humor meelopen. Anders wordt het een bijzonder saai verslag. Maar dat is hier zeker niet het geval. 

Meer info Assisen IV – De Sterrenmoord kan u vinden op:
ASSISEN IV – DE STERRENMOORD – Moord met een ster | Theater Elckerlyc

Foto: Uitgezonderd.

Geef een reactie