James Cooke: ‘Assisen gaat verder dan de theaterzalen.’

Never change a winning concept. Voor de tweede keer dit theaterjaar brengt  Uitgezonderd. een Assisen op de planken. Creatieve duizendpoot achter de schermen James Cooke gaf de nodige tekst en uitleg. ‘Ik ben heel tevreden dat het terug kan en mag om dergelijke producties op poten te zetten.  Zeker als je zo’n cast als deze mag voorstellen, ben ik een supertevreden man. Voor mij is het belangrijk dat de sfeer achter de schermen goed zit. Als je dan ziet hoe ze spontaan met elkaar beginnen te praten als ze aan het wachten zijn, weet je dat het snor zit. Assisen IV wordt gebracht met een heel strak schema. We werken ook met flashbacks, zodoende dat je het geheel in een coronaproof-setting kan brengen. Het werkt als geen ander. We hebben het online gedaan, we doen het op theater en er zijn ook nog plannen in de pipeline om het op televisie te brengen in een fictiereeks. Assisen gaat verder dan alleen maar de theaterzalen en daar ben ik supergelukkig op. Met de jaren werd er al een hondstrouw publiek opgebouwd. Je ziet aan de ticketverkoop dat mensen nu al de kans grijpen om te boeken wanneer de mogelijkheid er is.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie