OLIVIA kiest opnieuw voor het Nederlands

OLIVIA heeft samen met Paul Sinha de single Elektriciteit uitgebracht. OLIVIA en de Nederlandse Paul werkten eerder samen aan haar vorige maand verschenen EP i like you, but i love me more. Elektriciteit is het eerste Nederlandstalige nummer dat de zangeres uitbrengt sinds hitsingle Kom Wat Dichterbij.

Met Elektriciteit wil OLIVIA de liefde in alle vormen vieren, vertelt ze. “Paul en ik hadden het over wat je voelt als je iemand ontmoet en er direct een enorme klik is. Dat het lijkt alsof je iemand al veel langer kent. We begrepen elkaar meteen. Na een paar uurtjes was het nummer al geschreven. Mijn favoriete stukje is Pauls rap verse: ‘van Antwerpen tot Amsterdam’. Met dit nummer en de video willen we de liefde, de ‘elektriciteit’, tussen alle soorten koppels vieren. Elektriciteit heeft een heel dansbare beat waarmee ik iedereen vrolijk wil maken deze zomer. Even alle zorgen vergeten!”
 
Paul Sinha: “Elektriciteit is voor mij de vertolking van spanning die tussen twee mensen kan hangen. Als je beiden nergens anders meer aan kunt denken dan aan elkaar, ben je samen elektrisch.’

Elektriciteit volgt op een eerdere samenwerking tussen OLIVIA (Olivia Trappeniers) en de Nederlandse Paul Sinha. Samen met producer Adriaan Persons werkten ze vorig jaar aan een reeks Engelstalige nummers, die Olivia’s recente EP i like you, but i love me more vormen. Daarna wilde Olivia graag met Paul een Nederlandstalig solonummer opnemen.

Olivia Trappeniers maakte in 2016 naam als OT, toen ze meedeed aan The Voice. Een jaar later viel ze op tijdens MNM RisingStar, waar ze Regi leerde kennen. Met hem schreef ze onder meer de gouden single You Have A Heart en het platina Summer Life. In 2019 bracht ze haar debuut-EP Confessions uit. In 2020 scoorde Olivia een megahit met de Gene Thomas-cover Kom Wat Dichterbij, die ze – wederom – met Regi en Jake Reese opnam voor het programma Liefde Voor Muziek. Het nummer stond 28 weken op #1 in de Belgische single charts, wat Olivia de jongste Belgische artieste ooit maakte met dit record op haar naam. In 2021 veranderde OT haar naam naar OLIVIA.

Foto: Nick Rosseel – Nictures

Geef een reactie