‘ne Geestige Kerst met Sven De Ridder en Brik Van Dyck

Sven De Ridder Company laat van zich horen. Met Kerstmis laat de cast van ‘ne Geestige Kerst het spoken in het Fakkeltheater. Tijdens de seizoenspresentatie van het Antwerpse Fakkeltheater waren 2 van de Antwerpse zekerheden van de toneelglimlach present. ‘De titel van het verhaal zegt al heel veel’, aldus Sven. ‘Het is een verhaal met een dubbele laag. Enerzijds geestig, maar toch wel spooky. Ik ben een grote filmliefhebber. Dat je dus in de affiche bepaalde elementen van Ghost ziet, is niet meer dan logisch. Maar het omvat veel meer dan een vette knipoog naar Ghost. Je gaat ook elementen zien van andere kaskrakers. Maar dit alles werd door een eigentijds 2.0-jasje van ons overgoten. We zijn persoonlijk heel fier op onze affiche. Het vertelt al elementen uit het verhaal zonder dat je het toneelstuk hebt gezien. Vragen zoals : ‘Wat houdt Luc Verhoeven vast?’ , ‘Wat heeft Leen Dendievel vast?’ en vooral ‘Wat heeft Brik van Dyck in zijn handen?’

Céline Verbeeck
‘En daar moet ik niet lang over twijfelen om op deze vraag een antwoord te geven. Ik heb Céline Verbeeck in mijn handen. Onze allernieuwste troef bij Sven De Ridder Company’, aldus Brik.  ‘Bij elke stuk proberen we buiten onze vaste groep van mensen met een verrassing op de proppen te komen. Met Celine doen we dat naar ons gevoel zeker. Het is nu puur toevallig dat nu twee acteurs op rij (Louis Thyssen bij Weekend Cowboys en Céline Verbeeck bij ‘ne Geestige Kerst) na elkaar komen. Maar het is buiten een goede reeks ook een talentpool van goede jonge acteurs.  Omdat Sven een vaste rol heeft in Nachtwacht en ik er één van de ergerlijkste creaturen ooit mocht in spelen, leerden we hen kennen op de set. En dat klikte meteen. Wanneer bij een eerste afspraak dan blijkt dat er heel veel humor in het gesprek is verweven, twijfelen we geen seconde.’

Kerstmis tot na Valentijn
Door de coronamaatregelen speelde het kerststuk van Sven De Ridder Company dit seizoen tot na Valentijn. ‘Dit zijn uitzonderlijke situaties. Maar niemand heeft daarover geklaagd. En het was leuk om Kerstmis tot maart te vieren. Ons record breken tot en met Pasen wordt moeilijk omdat we anders in problemen komen met ons Lentestuk’, aldus Sven.

Meer info over ‘ne Geestige Kerst kan u vinden op:
‘ne Geestige Kerst – Sven De Ridder Company

Foto: Sven De Ridder Company

Geef een reactie