Regen houdt plandelaars en Saartje Vandendriessche niet tegen

Hoewel het weer dan wel niet meezat op deze wereldmilieudag, hield dat de Gentse plandelaars en Saartje Vandendriessche niet tegen voor de River Sunday Belgium in het Kapitein Zeppospark aan de Gentse dokken. De plandelaars trokken er gehuld in een regenponcho en met plandelkit in de hand op pad, op zoek naar zwerfafval. Na afloop werden ze door Vandemoortele en Saartje Vandendriessche getrakteerd op een heerlijk pakje friet. En of dat kon smaken!

De River Sunday Belgium is een actie van River Cleanup, die gesteund werd door Vandemoortele met als ambassadrice Saartje Vandendriessche. Zij trok er samen met haar dochter Mille, hond Lasse en een heel aantal plandelaars op uit om zoveel plastic te verzamelen langs de dokken aan het Kapitein Zeppospark. “Het is dan wel aan het regenen, maar ik zie toch dat heel wat mensen de moeite gedaan hebben om tot hier te komen, en dat doet me echt deugd. We hebben met z’n allen meer dan 80 kg plastic verzameld op een namiddag tijd. Dat is behoorlijk wat, en het toont aan waarom acties als deze zeker nodig zijn.”, aldus Saartje.

Moe, nat, maar voldaan

Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een heerlijk pakje friet, met Vandemoortele mayonaise uiteraard, en dat kon zeker smaken. “We wisten op voorhand dat het weer een beetje ging tegenzitten, maar we hadden ons ingeschreven en wilden dus koste wat het kost komen. Daarbij, een beetje nat worden is het einde van de wereld niet, en als we hiermee het milieu een handje kunnen helpen, nemen we dat er zeker bij. Als afsluiter zo’n goed pak friet maakt onze namiddag compleet. We kunnen moe en nat, maar vooral voldaan naar huis gaan.”, aldus één van de plandelaars.

Bottle for Bottle

Saartje Vandendriessche is ambassadrice van de Bottle for Bottle campagne van Vandemoortele. Deze campagne is een samenwerking tussen voedselproducent Vandemoortele en milieuorganisatie Plastic Bank. Voor elke fles Vandemoortele die gekocht wordt, wordt er eentje aan de bron tegengehouden zodat die niet in de oceaan terechtkomt. Zo zullen Vandemoortele en Plastic Bank samen 7.500.000 flessen uit de oceaan houden.

Met al het ingezamelde plastic zal nu kunstenaar Kamagurka samen met de Gentse kunstorganisatie Kunstwerkt aan de slag gaan om een heus kunstwerk te maken dat geveild zal worden door Vandemoortele op 17 september: World Cleanup Day. De opbrengst van het kunstwerk gaat integraal naar Plastic Bank.

Foto: Remy Communication

Geef een reactie