Lize Feryn & Manu Jacobs over The Broken Circle Breakdown: ‘Codewoord authenticiteit’

Eén van de opmerkelijkste titels op het programma van het Fakkeltheater in 2022-2023 is ongetwijfeld The Broken Circle Breakdown van AuFond Theaterproducties. Vanaf 6 april 2023 is deze klassieker te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Vrouwelijke hoofdrol Lize Feryn stond samen met regisseur Manu Jacobs de pers te worden.  ‘Ik beschouw het als een grote eer dat ik in de theaterversie van The Broken Circle Breakdown de rol van Alabama mag spelen. Zeker omdat ik samen met Roel Vanderstukken de enige acteur op het podium bent. Buiten de muzikanten gerekend natuurlijk. Samen met Roel Vanderstukken ben ik de enige acteur op het podium, buiten de muzikanten gerekend. Je mag hier zulke goede teksten vertolken, dat ik er alleen maar heel veel zin in heb. Zeker omdat het over mijn theaterdebuut gebaat. Voor mij is het een eer dat ze me vroegen voor een project als dit. De vraag kwam in een periode dat ik nog niet als een robotje op televisie had gezongen tijdens The Masked Singer. Het publiek associeerde mij niet meteen met muziek. Ja, ik heb een liedje moeten zingen voor de theatermakers. Maar dat liep allemaal vrij goed. Weet je .. Het zijn ongelooflijk grote schoenen om te vullen, maar ik zal het met ongelooflijk veel goesting doen.’   

Authenticiteit
Naast Lize Feryn stond regisseur Manu Jacobs te glunderen over het prestigieuze theaterproject. ‘Het idee om de The Broken Circle Breakdown te spelen is op zich niet gek. Ik had een idee om van de film mijn eigen theaterversie te maken’, aldus Manu. ‘Maar toen ik opzoekingswerk had verricht, bleek dat er al een voorstelling van bestond. Eerlijk is eerlijk: ik was dat compleet uit het oog verloren. Ons doel is met deze versie een oprecht mooie pure voorstelling te maken. Op vraag van schrijver Johan Heldenbergh zullen we ook trouw blijven aan de tekst. Het codewoord voor dit theaterproject blijft nog altijd authenticiteit. Daar gaan we ten volle voor. Dit is geen musical, maar wel een oprecht verhaal waarin muziek een belangrijke rol speelt. De stemmen van Lize en Roel passen daarin perfect. Net dat gevoel willen we op het podium uitstralen.’

Meer info over The Broken Circle Breakdown in het Fakkeltheater:

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN speelt vanaf donderdag 6 april 2023 in het Fakkeltheater, Rode Zaal (Hoogstraat 12) in Antwerpen. Tickets (€30) zijn vanaf nu verkrijgbaar.
Tickets en info op www.aufondproducties.be.

Foto: AuFond Theaterproducties

Geef een reactie