Helemaal ondersteboven van jou

Klaasje Meijer, wie kent haar niet. Ex-K3’tje, dwarsfluitiste, Schorpioen tijdens The Masked Singer, creatieve duizendpoot en winnares van het duizelingwekkende Nederlandse evenwichtsprogramma The Big Balance.  De voorbije zaterdag was ze één van de opgemerkte gasten op de affiche van het festival Theater aan Twater. Het plan was opgevat om te highlinen. Voor de leken onder ons: Highlinen is op een flinterdunne gespannen koord op grote hoogte van punt a naar punt b te stappen. Eerlijk is eerlijk: het is een uitdaging om u tegen te zeggen. Het angstzweet breekt een brave burger zoals ik uit wanneer je de koord zag boven de Boomse kleibodem. Zeker met de wind, die hoog boven de grond blies, was het geen lachertje om deze challenge aan te gaan. Ik was er bij … en keek met beide voetjes op de grond naar Klaasjes prestaties hoog in de lucht. Hoge noten zal ik zelden persoonlijk kraken.  De eerste poging was geen overdonderend succes. Was het de wind? Was het de koord? Of was het iets anders? Het antwoord zal wellicht voor eeuwig en altijd een groot mysterie blijven.

Maar toch Klaasje behield haar flair. Het is niet evident om met zulke gymnastische bewegingen aan een koord te bengelen boven de Boomse kleigrond. Eén voordeel is er voor Klaasje wel degelijk. Het levert prachtige beelden op. En tja, zo raakt een mens tenminste helemaal ondersteboven van jou.

Foto: Melissa Verhulst

Geef een reactie